Son Yenilikler ile Prefabrik Ev Kurulumu Nasıl Yapılır?

Son Yenilikler ile Prefabrik Ev Kurulumu Nasıl Yapılır?

Prefabrik evler birçok kişi tarafından tercih edilirken bu noktada prefabrik ev kurulumu nasıl yapılır bunun hakkında yazımızda bilgilendirme sağlayacağız. A’ dan Z’ ye tüm ayrıntıları yazımızın devamında bulabilirsiniz.

İlk olarak kişi belirlediği firma ile görüşmelerini başlatır. Bu noktada kişinin varsa kendi projeleri yoksa firma ile birlikte oluşturulan projeler yahut hazır projeler üzerinden evin şekli belirlenir.

Bu aşamadan sonra firma tarafından fiyatlandırma yapılır ve kişiye bilgilendirme sağlanır. Bilgilendirmenin ardından taraflar arasında sözleşme imzalanarak işin başladığına dair dosyaların hazırlanma süreci başlar.

Sözleşme tamamlandıktan sonra kişi kendi bulunduğu bölgenin belediyesine giderek ruhsat işlemlerini tamamlar. Bölgeye bir prefabrik ev yapacağını ve bu noktada gerekli olan ruhsatlarını tamamlanmasını sağlar. Sonrasında tüm işlemlerin tamamlanması ve resmi izinlerin alınması ile birlikte prefabrik yapı yapılacağı alana sevk edilir.

Demonte olarak gelen Yapı işçiler tarafından bölgeye inşa edilmeye başlanır. Boşanmada ilk olarak zemin bir beton şarttır. Zemin beton atılması ile birlikte işçiler tek katlı prefabrik evin ilk olarak kaba dış duvar alanını yerleştirir.

Buradaki milimlik ölçümler Mühendisler tarafından gerçekleştirilmekte olup sağlamlık konusunda herhangi bir endişe taşımamaktadır. Duvar kısımlarının yerleştirilmesi ile birlikte eğer prefabrik ev fiyatları tek katlı ise çatı kısmının montajına geçilir.

Çatı kısmında gerekli yalıtımları yapıldıktan sonra çatı bölümü de prefabrik evin tamamlanmış olur. Bu aşamadan sonra gerekli kanalizasyon elektrik ve su tesisatı gibi işlemlerin döşenmesi ve ev içindeki zemin betonunun tamamlanması gerçekleşir.

Eğer prefabrik yapı çift katlı ise bu noktada ana duvarların yerleştirilmesinin ardından Ara kat olarak çelik halatlar ve çelik ara kat malzemeleri yapıya yerleştirilir. Sonrasında ikinci katında duvarlara yerleştirilir sonrasında tek katlı prefabrik evde olduğu gibi çatı işlemleri tamamlanır.

Son olarak tekrardan Mühendisler gerekli kontrolleri yapar milimlik hesaplamalar tamamlanır ve evde herhangi bir problem yok ise ev müşteriye teslim edilir. Eğer müşteri dilerse firma tarafından musluk banyo gibi İşlemlerin yapılması da fiyata dahil edilir. Ancak genellikle bu tür işlemler firma tarafından değil Müşteri tarafından yaptırılmaktadır.

Tüm fiyatlar için, Bize 0216 494 49 49 ‘dan ulaşabilirsiniz.

Önceki Yazı Home Ofis Nedir ve Çalışma Ortamı Nasıl Olmalıdır?

Yorum Yap

Yorumlarınız Görülmeden Önce Onaylanmalıdır

* Zorunlu Alanlar


YOL TARİFİ