geniş verandalı, tek katlı prefabrik ev

Prefabrik Ev Ne Kadar Sağlam?

Son yıllarda prefabrik evler sıkça tercih edilmekte olup Türkiye’nin her bölgesinde gönül rahatlığı ile kullanılmaktadır. Geçtiğimiz yıllarda şantiye görevi gören yahut deniz kenarı bölgelerde kısa zamanlı konaklamak için kullanılan evler artık normal yaşam alanları haline gelmiş olup her bölge de tercih edilmektedir.

Hem yapımının kolay olması hem şık duruşu hem de maliyetinin düşük olmasından ötürü hem pratik hem de ekonomik prefabrik evler sıkça tercih edilmektedir.

geniş verandalı, çift katlı prefabrik ev

Prefabrik evler birçok ülkede uzun yıllardır kullanılırken ülkemizde yaşam alanı olarak kullanılmaya son 5 yılda başlanmıştır. Bunun sebebi ise prefabrik evler hakkında oluşan yanlış düşüncedir.

Birçok kişi prefabrik evlerin dayanıksız olduğunu düşünmektedir. Bu noktada prefabrik ev denildiğinde rüzgara karşı dayanıksız, su baskınlarına karşı kullanılamayacak, depreme dayanıklı olmayan yapılar akla gelmektedir. Ancak yukarıda bahsettiğimiz tüm durumlar prefabrik evler için geçerli değildir.

Bu aşamada prefabrik ev hakkında bilgilerin bir çoğu yanlıştır. Hazır ev kategorisinde yer alan prefabrik evler Türkiye şartlarına göre hazırlanmakta olup ona göre Dizayn edilmekte ve Türkiye şartlarına uygun olarak malzemeler seçilmektedir.

Bu noktada prefabrik ev ne kadar sağlam konusunu da cevap getirmiş oluyoruz. Türkiye genelinde evlere baktığımızda eski dönemde Kerpiç kullanılırken günümüzde kerpiçin yerini betonarme binalar almıştır. Türkiye kültürüne ve inşaat sektörüne yerleşen betonarme düşüncesi farklı evlere alışmaya imkan tanımamaktadır.

Bu sebeple birçok işim hazır ev kategorisinde yer alan prefabrik eve alışamamıştır. Dünyanın birçok yerinde kullanılan özellikle Amerika’nın bazı aletlerin de sıkça rastladığımız prefabrik evler son derece kaliteli malzemelerden üretilmektedir.

Ancak bu aşamada dikkat edilmesi gereken bir husus bulunmaktadır. Her prefabrik ev kalite bakımından eşit olmayabilir. Bu sebeple prefabrik ev alırken güvenilir bir marka ile çalışmalısınız.

Bu sayede hem rüzgara hem depreme hem de suya dayanıklı uzun yıllar kullanabileceğiniz sağlam yapılar alabilirsiniz. Prefabrik evin dayanıklı olma noktasında kullanılan malzeme ile birlikte yapının doğru bir şekilde monte edilmesi gerekmektedir. Bu noktada da monte eden ekibin profesyonelliği son derece büyük önem taşımaktadır.

Bize 0216 494 49 49 ‘dan ulaşabilirsiniz.

Önceki Yazı Home Ofis Nedir ve Çalışma Ortamı Nasıl Olmalıdır?

Yorum Yap

Yorumlarınız Görülmeden Önce Onaylanmalıdır

* Zorunlu Alanlar


YOL TARİFİ