apartman yanında bulunan lacivert tek katlı prefabrik ev

Prefabrik Evler Kaç Katlı Olur?

Prefabrik evler, son zamanlarda oldukça yaygınlaşmıştır. Birçok avantaja sahip olan prefabrik evler, betonarme evlerden yapı olarak farklıdır. Prefabrik, kısaca parçaların önceden hazırlanıp, kurulacağı yerde birleştirilmesidir.

Prefabrik evler de, bu mantıkla üretilmektedir. Genelde şirin bir görüntüye sahip olan prefabrik yapılar, özellikle fiyatlarının betonarme evlerden daha uygun olmasından mütevellit, insanlar tarafından sıklıkla tercih edilmektedir.

Ülkemizde, sonradan yaygınlaşmış olan prefabrik yapılar, Amerika gibi ülkelerde fazlaca yaygındır. Prefabrik evlerle ilgili, birçok şey insanlar tarafından merak edilmektedir. Prefabrik yapılar nasıl ısıtılır, prefabrik evler kaç katlı olur, fiyatları ne kadardır gibi sorular insanların aklını kurcalamaktadır.

apartman yanında bulunan lacivert tek katlı prefabrik ev

Prefabrik evlerin kurulumu için beton zemin gerekmektedir. Beton zemin üzerine prefabrik evlerin kurulumu yapılmaktadır. Prefabrik evlerin kurulumu, betonarme evlerin kurulumundan çok daha kısa sürmektedir.

Prefabrik evler kapsamındaki prefabrik villalar, son derece beğenilmektedir. Bu villalar, betonarme bir villadan kat kat daha ucuz bir fiyata sahip olmaktadır. Evlerin yapımında kullanılan malzemeler ise, genellikle betonarme yapılarda kullanılan malzemelerden farklı olmaktadır.

Peki, prefabrik evler kaç katlı yapılır? Prefabrik yapıların, 1 ve 2 katlı yapılabildiği bilinmektedir. Sağlamlık açısından, 1 katlı ve 2 katlı yapılmaları uygun olmaktadır. Dubleks yani iki katlı katlı villa modelleri, genellikle 70-90 bin TL arasındaki fiyatlardadır.

iki katlı prefabrik eve aşağıdan bir bakış

2010’lu yıllarda yaygınlaşan prefabrik yapılar hakkında insanlar birçok şeyi merak etmektedir. Yeni bir ev tipi olarak insanların karşısına çıkan prefabrik evler, gerek görüntüsü, gerek fiyatı gerekse diğer avantajları ile insanları cezp etmektedir.

İnsanlar, prefabrik evler kaç katlıdır, prefabrik evler nasıl yapılır, prefabrik evlerde hangi malzemeler kullanılır, prefabrik evler sağlam mıdır gibi soruların cevabını aramaktadır. Günümüzde, prefabrik ev sahibi olan ve bu evlerde konaklayan çok sayıda insan vardır.

Genel olarak, bu yapılardan memnun kalındığı görülmektedir. Bu binaların ömrünün ortalama 30-40 yıl olduğu belirtilmektedir. Birkaç hafta içinde kurulumunun tamamlanabildiği bilinen prefabrik evler, aynı zamanda istenirse başka bir yere monte edilebilmektedir.

Ayrıca, ısıtma ve soğutma ile ilgili bir sorununun bulunmadığı, kaliteli işçilik ve kaliteli parça kullanımı sonucunda betonarme yapılar kadar iyi bir yalıtıma sahip olabileceği belirtilmektedir.

Önceki Yazı Home Ofis Nedir ve Çalışma Ortamı Nasıl Olmalıdır?

Yorum Yap

Yorumlarınız Görülmeden Önce Onaylanmalıdır

* Zorunlu Alanlar


YOL TARİFİ