Dubleks Ev Planları ile Avantajlı ve Dezavantajlı Yanları

Dubleks Ev Planları ile Avantajlı ve Dezavantajlı Yanları

Dubleks ev planları bugün emlak piyasasının en gözdelerinden. Bunun nedeni, dubleks evlerin aynı metrekare miktarına sahip tek katlı evlere kıyasla daha avantajlı olmaları. Öte yandan hiç şüphesiz ki dubleks ev arayışında olanların aklında birtakım tereddütler olduğuna da rastlanabilir.

Prefabrik ve konteyner yapı sektörünün öncülerinden Villa Prefabrik olarak hazırladığımız bu içerikten yararlanarak dubleks ev planları hakkında artılar ve eksileri kıyaslayıp tercihinizi netleştirebilirsiniz.

En Çok İlgi Gören Prefabrik Dubleks Ev Planları

Kompakt Dubleks Prefabrik Ev

çift katlı prefabrik ev

Villa Yapı’nın 82 m² çift katlı prefabrik ev modeli tam da yazlık arayışında olanlar aileler için en uygun seçeneklerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Bu dubleks ev modeli, kompakt yapısı ile arazi üzerinde az yer kaplarken iki katı ile daha büyük bir yaşam alanına sahip olmayı mümkün Üstelik 2 ayrı yatak odası, 1 banyosu ve balkonu da bulunan bu dubleks ev planı, prefabrik yapısı sayesinde oldukça pratik ve konforlu bir hayat vadediyor.

Geniş Bir Ortam Sunan Dubleks Prefabrik Ev

prefabrik ev modeli

Geniş ailelerin rahatça yaşayabileceği bu 100 m² çift katlı prefabrik ev, 2+1 konforunu çift katlı oluşunun estetiğiyle buluşturuyor. 7 metrekarelik verandasıyla bahçeli ev yaptırmak isteyenler için de harika bir tercih.

Modern Dubleks Prefabrik Ev

prefabrik ev

Daha geniş bir dubleks ev seçeneği mi arıyorsunuz? Fazla uzağa bakmanıza gerek yok. 142 m² çift katlı prefabrik ev seçeneği, 4 oda ve 1 salon seçeneğiyle geniş alan ferahlığı arayışınızı karşılamaya yeter. Ahşap görünümlü dış cephesi ve geniş verandası ile bu yapı estetik olarak da sizi tatmin edecek.

Dubleks Ev Planlarının Avantajları Neler?

1. Geniş ve Ferah Bol Alana Sahip 

bahçeli dubleks ev

İki kattan oluşan ve günümüzde hem yatırımcılar hem de ev sahipleri tarafından tercih edilen konut tiplerinden dubleks evler, daha çok geniş alan sunma özelliği ile ön plana çıkıyor. Yaşam alanı açısından tek katlı evlere kıyasla daha geniş olması ise özellikle geniş aileler için önemli bir kriter olarak karşımıza çıkıyor.

Özellikle bahçe katı dubleks evler, geniş oturum planının yanı sıra avlu/bahçe gibi artıları da beraberinde getiriyor. Bu yönüyle hem çocuklu hem de çocuksuz doğa severler için dubleks ev planlarının kesinlikle en uygun seçeneklerden biri olacağını söyleyebiliriz.

Yasal anlamda bir araziye ev yaptırmak istiyorsanız, ilgili yönetmeliklere ve imar planlarına göre konutunuzun oturum alanı en fazla arazinizin metrekaresi kadar olabilir. Örnek vermek gerekirse 80 metrekare bir oturum alanı ruhsatına sahipseniz, evinizin zemini en fazla 80 metrekare olabilir.

Ancak bu alan size yeterli gelmezse arazinize dubleks ev yaptırarak 160 metrekareye çıkarabilirsiniz.

2. Kalabalık Aileler İçin Birebir

dubleks prefabrik evler

Dubleks ev planları bol alan konforuna sahip demiştik. İşte tam da bu özellikleri ile dubleks evler geniş ailelerin konut ihtiyaçlarına nokta atışı yapıyor. Apartman içi ara kat çatı katı veya bahçe katı dubleks ev planları kalabalık ailelere farklı katlarda yaşama imkanı sunar.

Bu da ekonomik açıdan düşününce iki ayrı daire veya ev almadan tek bir dubleks ev satın alarak konut maliyetinin düşürülmesine yardımcı olur. Bahçeli dubleks ev planları ise, özellikle çocukları olan geniş ailelere çocuklarının rahatça oyunlar oynayabileceği şehirden uzak, kendilerine ait rahat alan avantajı sunar. 

3. Prefabrik Özelliği ile Uygun Maliyetli

Tek katlı 160 metrekare bir ev yaptırmak mı daha uygun maliyetli olur, yoksa iki katlı 160 metrekare ev yaptırmak mı? Sayılarla örnek vermek adına olsa da tek katlı 160 metrekare bir ev yaptırmak için satın alacağınız arazinin de en az 160 metrekare olması gerektiği için elbette ki arazi maliyeti çok daha fazla olacaktır.

Oysa dubleks evler daha kompakt yapılar olduğu için daha küçük bir araziye, örneğin 80 metrekare bir araziye, iki katlı 160 metrekare oturum alanı yaptırabilirsiniz. Bu da dubleks villaların daha ucuza mal edildiği anlamına gelir.

4. Hızlı Kurulum ve Teslim İmkanı

hızlı kurulum prefabrik ev

Dubleks prefabrik evler, fabrikada üretilen parçaların arazide birleştirilmesi ile hayata geçtiği için standart yapılardan çok daha kısa sürede içinde yaşamaya hazır hale getirilebiliyor. Üstelik prefabrik dubleks evleri dilediğiniz gibi ihtiyacınıza göre farklılaştırabilmeniz de mümkün.

Ayrıca prefabrik evler parçalarına ayrılıp başka bir konuma taşınıp yeniden montajlanarak yine aynı ev planına sahip olabilmektedir. Bu da tek bir lokasyona bağlı olmadan hareket edebilmenizi sağlayan önemli bir avantajdır. 

Dubleks Ev Planları Dezavantajları Neler?

Her ne kadar yatırımcılar ve ev sahiplerinin özellikle son yıllarda en çok tercih ettiği yapılardan biri de olsa dubleks evlerin de kendine özgü dezavantajlı tarafları olabileceğini belirtmemiz gerekiyor.

1. Geç Isınma

Dubleks ev satın alırken alıcılar iki katlı bu yapıların ısınma sorunu olabileceğinden endişe ediyor. Ancak aslında ısınmama sorunu, yapının yalıtımının olup olmaması ve ısı yalıtım malzemelerinin kalitesi ile doğrudan ilişkili.

Öte yandan prefabrik çift katlı evler, kolaylıkla ısınabilmektedir. Bu da yaz-kış demeden prefabrik bir evde yaşamanın rahatlığını sürmenize önayak olan bir özelliktir. Fakat elbette tek katlı prefabrik evlerle kıyaslandığında tüm evin ısınması biraz daha zaman alabilir.

Buradan da anlaşılacağı üzere dubleks evlerin kendine has sorunları olsa da prefabrik bir evde yaşamanın dezavantajlı çok fazla tarafı olmayacaktır.

2. Bakım Maliyetleri

dubleks prefabrik ev

Dubleks evler, zaman zaman bakım ve onarım ihtiyacı duyabilmektedir. Özellikle yazlık beldelerde yalnız yaz döneminde kullanılan dubleks evler, yaz gelirken tekrar elden geçirilir ve yaşamaya hazır hale getirilir. Fakat prefabrik dubleks ev planları, bu açıdan da dezavantajlı sayılmazlar. Uzun ömürlü bir kullanım sunan ve yıpranma payı düşük olan prefabrik dubleks ev modelleri, diğer ev türleri gibi yüksek maliyetli bakımlar da gerektirmezler.

Prefabrik evler hakkında detaylı bilgi edinmek isterseniz Detaylı Rehber: Prefabrik Ev Özellikleri Nelerdir? başlıklı içeriğimize göz atabilirsiniz.

Önceki Yazı Zamanı Daha Keyifli Geçirmek İçin Evde Yapılacak 10 Aktivite
Sonraki Yazı Doğayla İç İçe Yaşamanızı Sağlayacak Bahçeli Ev Modelleri

Yorum Yap

Yorumlarınız Görülmeden Önce Onaylanmalıdır

* Zorunlu Alanlar


YOL TARİFİ