Doğayla İç İçe Yaşamanızı Sağlayacak Bahçeli Ev Modelleri

Doğayla İç İçe Yaşamanızı Sağlayacak Bahçeli Ev Modelleri

Koronavirüs salgını ile birlikte kalabalıktan kaçma eğilimi, bahçeli müstakil evlerin popülaritesinin iyiden iyiye artması ile sonuçlandı. Hiç şüphesiz ki bahçeli ev modelleri, pandemi öncesi zamanlarda da birçok kişinin hayaliydi. Ancak şimdilerde bahçeli ve bağımsız bir evde yaşama arzusu; bir tercih değil, neredeyse bir zorunluluk haline dönüştü.

Bahçeli evler, başta doğayla bütünleşen bir yaşam alanına sahip olmayı garantilediği gibi özgürlüğün sınırlarını genişletebilmeyi de mümkün kılıyor. Apartman dairelerinde olduğu gibi hayatınızı komşularınıza göre şekillendirmek yerine yalnızca ailenizi önceliklendirmeye imkan tanıyan bahçeli ev modelleri, şehrin gürültüsünden uzak bir hayat sürmeye de zemin hazırlıyor.

Peki en çok tercih edilen bahçeli ev modelleri hangileri? Hangileri ihtiyaçlarınız ve zevkleriniz için en uygun seçenekler olabilir? Tüm bu soruların yanıtını ve daha fazlasını içeriğimizin devamında bulabilirsiniz.

Ahşap Bahçeli Ev 

ahşap ev

Bahçeli bir evde yaşamayı tercih ediyorsanız, ilk fırsatta kendini doğaya atanlardan olmalısınız. O halde doğayı evinize taşıma fikrine de sıcak bakabilirsiniz. Doğal bir ürün olan ahşap detaylara sahip bahçeli evler, her zaman hayalini kurduğunuz doğal ortamı size sunacaktır.

Öte yandan ahşap evlerde yaşamanın da elbette birtakım zorlukları olduğunu söylememiz gerekiyor. Düzenli olarak bakım gerektirmesi, yangın çıkması halinde büyük zarar görme olasılığının yüksek olması gibi durumlar ahşap bahçeli evde yaşamaya başlamadan önce mutlaka üzerinde düşünülmesi gereken birkaç noktayı oluşturuyor.

Öte yandan Villa Prefabrik kalitesiyle Türkiye’de bir ilk olan ahşap desen uygulaması ile dikkat çekici ahşap görünümlü prefabrik evler sayesinde hem ahşap hem de prefabrik bir eve sahip olabilirsiniz.

Bahçeli Prefabrik Ev

prefabrik bahçeli ev

Uygun maliyet ve hızlı kurulum özelliklerinden dolayı dünyanın birçok noktasında yaşam alanı olarak tercih edilen prefabrik evler, müstakil ve bahçeli bir evde yaşama hayali kuranlar için de mükemmel bir alternatif olarak karşımıza çıkıyor. Üstelik yeniden parçalarına ayrılıp başka bir yere taşınabilen modüler yapısıyla dikkatleri çeken prefabrik evler, hem iç hem de dış tasarımları özelleştirebilme imkanı sunuyor.

Zamanla şekillenen ihtiyaçlara göre balkon ekleme, oda çıkartma gibi değişiklikler yapma şansı tanıyan prefabrik evleri bahçeli bir müstakil ev olarak değerlendirmek için ise öncelikle üretici firmaları özenli bir şekilde araştırmanızı tavsiye ederiz. İyi ve uzun vadeli bir bahçeli ev yatırımı için prefabrik sektörünün öncü firmalarından Villa Prefabrik gibi deneyimli ve güvenilir firmaları tercih etmenizi öneririz.

Bahçeli Konteyner Ev

konteyner ev

Bir diğer bütçe dostu, taşınabilir ve hızlı kurulabilen evlerden konteyner evler de bahçeli bir evde yaşamak isteyenler için ideal bir seçenek olabilir. Fabrika ortamında üretilen parçaların birleştirilmesi ile çok kısa bir sürede kullanıma sunulan konteyner evler, doğaya zarar vermeyen yapısı ile de büyük beğeni topluyor.

Bahçeli müstakil ev hayali kuran herkesin ister bağ evi, ister yazlık ev, isterse de hobi bahçesi gibi bir yaşam alanı olarak değerlendireceği konteyner ev için de prefabrik eve benzer şekilde güvenilir bir üretici ile anlaşmakta fayda var. Isı yalıtımı ve diğer teknik özellikler konusunda tam da beklentilerinize uyan bir bahçeli konteyner ev için de Villa Prefabrik deneyimine güvenebilirsiniz.

Konteyner ile prefabrik evler arasındaki farkları öğrenmek için ise buraya tıklayabilirsiniz.

Bungalov Ev

bungalov ev

Genellikle tatil yörelerinde görmeye alışık olsak da küçük bir bahçeli ev olarak değerlendirilebilecek bungalov evler, bekarlar ve çekirdek aileler için uygun olabilir. Ancak ısı yalıtımı konusunda üst düzey önlemler alınması gerektiğini de belirtmeden geçmeyelim.

Aksi halde sıcak havalarda ev ortamı da ısınacak, soğuk havalarda yine ev ortamı da soğuyacaktır. Öte yandan bungalov tipli bahçeli bir evi yalnızca yazlık veya hobi bahçesi olarak da değerlendirebilirsiniz.

Bahçe ile tamamen bütünleşmenizi sağlayacak bungalov evler, deyim yerindeyse doğanın bir parçası olduğunuzu size mükemmel bir şekilde hissettirecektir. Kompakt eşyalar ile olabildiğince minimal bir tarzda dekore dekore edeceğiniz evinizde adeta tatil yeri deneyimi yaşayabilirsiniz.

Bahçeli Taş Ev

bahçeli taş ev

Doğanın en güzel parçalarından taşlarla yapılan taş evler de bahçeli ev listemizde yer almayı hak eden yapılardan. Ev ortamını kışın sıcak, yazın serin tutabilme özelliğiyle ön plana çıkan taş evler, çok iyi bir ses yalıtımı da sağlar. Ancak doğal taşlar, yüksek maliyetli bir yapı malzemesi olmakla birlikte evin inşa süreci de ne yazık ki diğer bahçeli ev türleri kadar kısa değildir.

İşçiliğin önem kazandığı taş evlerle ilgili daha ayrıntılı bilgi için dilerseniz Estetik ve Doğal: Taş Ev Yapımı Hakkında Merak Edilenler başlıklı içeriğimize de göz atabilirsiniz.
Önceki Yazı Dubleks Ev Planları ile Avantajlı ve Dezavantajlı Yanları
Sonraki Yazı Uygun Maliyete Sahip Olabileceğiniz Küçük Evler

Yorum Yap

Yorumlarınız Görülmeden Önce Onaylanmalıdır

* Zorunlu Alanlar


YOL TARİFİ