Portatif Ev Seçenekleriyle Siz Nereye, Eviniz Oraya!

Portatif Ev Seçenekleriyle Siz Nereye, Eviniz Oraya!

Taşınabilir ev olarak da bilinen portatif ev seçenekleri, özellikle son yıllarda giderek daha popüler hale geliyor. Hem kullanım kolaylığı hem de bütçe dostu oluşuyla geniş kitlelerin kalbini kazanan portatif konutlar, istek üzerine farklı boyutlar ve farklı özellikler ile de donatılabiliyor. Bu da onları dileyen herkes için cazip hale getiriyor.

Eğer siz de ailenizle birlikte veya tek başınıza portatif bir evde yaşamayı planlıyor, fakat bu seçeneklerin neler olduğuna, aralarında ne gibi farklılıklar olabileceğine karar veremiyorsanız içeriğimizi incelemenizi tavsiye ederiz. İşte prefabrik ve konteyner gibi portatif ev konusunda uzun yılların tecrübesine sahip Villa Yapı’nın sizin için bir araya getirdiği bilgiler...

Hem Araç Hem Portatif Ev: Karavan

Portatif ev seçeneklerinden park halinde bırakılmış karavan

Pek çok kişinin hayallerini süsleyen karavan evler, her ne kadar yalnızca seyahat sırasında kullanılabilirmiş gibi bir algı olsa da aslında tabii ki seyahat söz konusu olmadığı durumlarda da yaşam alanı olarak kullanılabilir. Üstelik son derece konforlu ve içinde yaşayan insanların tüm ihtiyaçlarına hitap eden karavan evler de bulabilmek mümkün.

Ev konforunda seyahat etmenize imkan tanıyan, seyahat edilmediği zamanlarda da ev olarak değerlendirebileceğiniz karavanların çekmeli ve motor karavan olmak üzere iki farklı seçeneği olduğunu da belirtmekte fayda var. Buna göre, bir otomobilin arkasına çekme halatı vasıtasıyla bağlanan, ve otomobil olmaksızın bir yerden bir yere hareket edemeyen karavanlara çekmeli karavan adı verilmektedir.

Diğer karavan seçeneği ise motor karavan olarak da adlandırılan; campervan veya kampçı minibüsüdür. Bu portatif ev türü, çekmeli karavandan farklı olarak kendi motoruna sahip olduğundan herhangi başka bir araca bağlanma ihtiyacı duymadan seyahat etme imkanı tanımaktadır.

Karavanda yaşama fikri heyecan uyandırıcı olsa da bu yaşam tarzının tüm detaylarını bilmeniz yararınıza olacaktır. Örneğin bir karavanda kullanılabilecek su miktarının oldukça kısıtlı olacağını, atıklar için yine küçük bir tank bulunacağı, karavanın doğası gereği ev ortamına ayrılacak alanın kalabalık aileler için uygun olmayabileceği gibi durumları göz önünde bulundurabilirsiniz.

Modüler ve Portatif Ev Alternatifi: Konteyner Ev

Portatif ev seçeneklerinden biri olan mavi renkli çift katlı konteyner ev

Son yıllarda en revaçta olan konut seçeneklerinden biri de konteyner evler. Kafe, hobi bahçesi, konuk evi gibi sosyal alanların yanı sıra ideal bir yaşam alanı olarak da değerlendirebileceğiniz konteyner evler, ihtiyaca göre farklı ebatlarda da üretilebiliyor. Üstelik daha sonradan farklı özelliklerle donatılabilen konteynerlerin oda sayısı sonradan da artırılıp azaltılabiliyor, ek alanlar eklenebiliyor.

Öte yandan oldukça uygun maliyetli bir ev alternatifi olan konteyner ev ile ilgili daha ayrıntılı bilgi sahibi olmak için Konteyner Nedir? Konteyner Evler Hakkında Bilgiler başlıklı içeriğimize de göz atabilirsiniz.

Konteyner evlerde yaşamanın sağlayacağı bir diğer avantaj ise portatif olma özelliğinden dolayı herhangi bir nedenle ikametini değiştirmek durumunda kalsanız dahi evinizi olduğu gibi taşıyıp yeni yerleşim yerinize yerleştirebilme imkanı sunması. Böylece yeni bir ev arama telaşından da kurtulabilmeniz mümkün.

Portatif ve Konforlu: Prefabrik Ev

Beyaz renkli dubleks prefabrik ev

 Portatif ev seçeneklerini değerlendirdiğimiz içeriğimizin son maddesini ise prefabrik yapılar oluşturuyor. Parçaları fabrika ortamında hazırlanan prefabrik evler de konteyner evler gibi daha sonradan ünite ekleyip çıkarma imkanı sunuyor. Bu da yalnız yaşayanlardan çekirdek ailelere ve hatta kalabalık ailelere kadar dileyen herkesin rahatlıkla yaşayabileceği bir yaşam alanı oluşturuyor.


Üstelik tek katlı veya çift katlı bir evde yaşamayı da mümkün kılan prefabrik ev seçenekleri, hızlı kurulum özelliği sayesinde bir yerden başka bir yere de taşınabiliyor. Hatta dilerseniz Villa Yapı kalitesiyle ahşap görünümlü bir prefabrik eve sahip olarak hayalinizdeki evde yaşama fırsatı da bulabilirsiniz.

Üstelik Villa Yapı’nın prefabrik ev seçeneklerinin ses-ısı yalıtımı ile yangın ve depreme karşı dayanıklılık açısından uluslararası standartları taşıdığını da belirtmekte fayda var. Bu da prefabrik evlerin, yaygın ve yanlış inanışın tam aksine oldukça dayanıklı ve ideal bir yaşam alanı sunduğuna işaret ediyor.

Tüm bunların yanı sıra ortalama 40-70 yl kullanım ömrüne sahip olan prefabrik evlerin bu doğrultuda son derece cazip maliyetlerle üretildiğini savunmak da mümkün. Yine de karar vermeden önce prefabrik evler hakkında daha fazla bilgi edinmek isterseniz, Prefabrik Evlerde Bilinmesi Gerekenler başlıklı içeriğimiz incelemenizi öneririz.

Artık hangi portatif ev seçeneği ile hayatınıza devam edeceğinize karar verdiyseniz, taşınma süreci ile tüyolarımızı öğrenmek için Pratik İpuçlarıyla Taşınma Rehberi başlıklı içeriğimize göz atabilirsiniz.
Önceki Yazı İmar Nedir ve İmar Durumu Nasıl Sorgulanır?
Sonraki Yazı Pratik İpuçlarıyla Taşınma Rehberi

Yorum Yap

Yorumlarınız Görülmeden Önce Onaylanmalıdır

* Zorunlu Alanlar


YOL TARİFİ