Villa Ne Demek? Villada Yaşam Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Villa Ne Demek? Villada Yaşam Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Villa yapılar mimarisi ile gören herkesin ilgisini çeken ve villa sahibi olma isteği uyandıran konutlardır. Özellikle şehir yaşamının yoğunluğundan bunalıp, şehir dışına yakın konumlarda yaşamak isteyenlerin de tercihi olmuştur. Villa yapıların günümüze gelişi Roma dönemine dayanmaktadır. Günümüze kadar gelen villa ne demek konusunu dilerseniz içeriğimizden daha detaylı inleyebilirsiniz.

Villa Ne Demek?

Villa ne demek sorusuna cevap olarak kahve rengi villa çimenler üzerinde

Villa yapı tarihi; Rönesans zamanlarındaki ihtişamlı eski yapılardan ilham alınarak orta çıkan evlerdir. Kelime anlamı olarak ise villa; yazlık veya şehir dışı yerleşim alanlarında tercin edilen bahçeli, havuzlu ve gösterişli yapılar olarak karşımıza çıkıyor.

Genellikle doğa manzaralı olması ile büyüleyen ve deniz manzaralı olarak da tercih edilebilen yapılardır. 2,3,4 kata kadar çıkılabilmesi sayesinde geniş yaşam imkânı sunan geniş konut seçeneğidir.

Gösterişli ev seçeneği olarak karşımıza çıksa da gelişen mimari yapılar sayesinde, dilediğiniz villaya istediğiniz özelliklerle ulaşmayı kolaylaştırıyor.

Peki, size uygun olan villa hangisi? Villa yapıların size uygun olan konut tarzını tercih ederek konfora ve lükse ulaşabilirsiniz.

Bir yapıda inşaata başlarken ilk gereken belgenin; yapı ruhsatı olduğunu hatırlatıp, bilgilenmeniz için gereken her detaya; Yapı Ruhsatı Nedir, Ne İşe Yarar? yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Villa Tercih Ederken Size Uygun Olan Villa Hangisi?

Villa ne demek hakkındaki bilgilerin devamında ise hayalleri süsleyen birbirinden güzel, lüks ve konforu bir arada bulabileceğiniz villa seçeneklerinin neler olduğuna göz atabilirsiniz.

1) Birbirine Bağlı 4 Yapı: İkiz Villa

Ortak parsel üzerinde beyaz ve ahşap detaylarla villa yapı

Size uygun olan villa seçeneğinin hangisi olduğunu bilmiyorsanız, sizler için villa yapılar hakkında bilgiler hazırladık. İkiz villa konusunda sizi aydınlatacak bilgiler vereceğiz. Kısa bir tanımla; yapı bakımından 3 tarafı açık, 1 tarafı ile birbirine yapışık olan villalardır.

Villaları birbirine bağlayan ortak nokta olduğu için ikiz adını almıştır. Tek bir parsel üzerinde bir arada kullanılan yapıdır. Genellikle geniş ailelerin kullanımı tercih ettiği villa seçeneğidir.

2) Aradığınız Her Şeyi Sunan: A Tipi Villa

A tipi villaların 4 katlı ve ahşap beyaz renkli villa yanında bulunan beyaz villa

Kalabalık şehir yaşamından uzak, özel bir yaşam alanı oluşturmak isteyenlerin tercih edebileceği kullanışlı yaşam alanını tek bir yerde size sunan evlerdir.

4 katlı olarak inşaatı yapılan evlerin içerisinde bulunan; hamam, spor salonu, buhar odaları, açık ve kapalı havuzları gibi tüm ihtiyaçları sunan lüks yapılardır.

Villa yapının tüm çevrisi izole edilmiş ve müstakil bahçe seçenekleri ile villa severleri bekleyen, yüksek metre kareli mimarilerdir. A tipi villalar fourlex olarak da adlandırılmış olarak karşınıza çıkabilir.

3) Geniş Ailelerin Tercihi: Triplex Villa

triplex villa yapı balkon özelliği ile kullanıcıya özel tasarlanmış

Uygun araziler üzerinde 3 katlı olarak hazırlanan devamında bahçe ve isteğe göre havuz eşliğinde yapım aşaması tamamlanan konut; villa triplex olarak adlandırılır. Kalabalık ailelerinde rahatlıkla tercih edebileceği huzurlu bir yaşam alanını size sunar.

4) Dublex Villa

Bahçe içerisinde beyaz renkli villa ve batımında ışıklandırma

Şehir hayatında karşılaşılan çok da yabancı olmadığımız terim, dublex villalar kısaca tanımlamak gerekirse 2 katlı ev olarak açıklanabilir. Bahçe çıkışlı olarak tercihe sunulan villalar daha az sayıda ailelerin gönül rahatlığı ile tercih edebileceği konut seçeneğidir.

5) Loft Villa

Prefabrik villa bahçe içerisinde parçaları birleştrilmiş

Kelime anlamı olarak açıklamak gerekirse loft; çatı veya çatı katı olarak tanımlanabilir. Tek kat üzerine ek bir kat çıkmasıyla oluşan villa yapılarıdır.

Bu yapıları ister konut isterseniz de ofis olarak kullanmanızı mümkün kılıyor. Loft villa ortaya çıkışı ise çok amaçlı kullanım alanları oluşturmak isteyenlere çözüm olarak yapılmış evlerdir.

Villada yaşamaya karar vermeden önce bilmeniz gereken unsurlar;
• Villa konutları genellik şehir merkezine uzak alanlara konumlandırılacağı için tercih etmeden önce konumunu size uygun olan yerlerden tercih edin.
• Villa yaşamı size ait bir yaşam imkânı sunmasından dolayı tüm detayları ile kendiniz ilgileneceğinizi de hatırlatalım.
• Geniş yapılar oldukları için maliyetleri biraz yüksek konutlardır.
• Yapı bakımından ortak bir kullanım söz konusu olacağı yerlerde dikkatli olmanız bir diğer önemli noktadır.

Nasıl Villa Sahibi Olunur?

Villalar yapıları bakımında yüksek metrekareli ve ihtişamlı yapılar olduğu için, şehir içinde konumlanması uygun olmuyor. Şehir dışına yakın arazilere tercih edilen ve imar izinleri bulunan gölgelerde villa sahibi olabilirsiniz.

Villanızdan önce en önemli nokta imara uygun bir arazi bulmanız olacaktır. Bu nedenle yeni bir yaşam alanı oluşmak için arazinizin yerini belirlerken işinize yarayacak en önemli konu; imar hakkında tüm detayları bilmek olacaktır.

Dilersiniz sizin için kolayca ulaşabileceğiniz İmar Nedir ve İmar Durumu Nasıl Sorgulanır? içeriğimizden istediğiniz villaya sahip olmadan önce, bilmeniz gereken imar konusuna dair her şeye ulaşabilirsiniz.

Villa İçinde Yapabileceğiniz Dekorasyonlar Fikirleri

Villa nedir ve villa sahibi olurken tercih edebileceğiniz yapı seçeneklerini sizlerle paylaştıktan sonra, lüks ve konforu bir arada sunan yapılarınızı nasıl dekore edeceğiniz hakkında da size yardımcı olacağız.

Villa tercihi ve konumu kadar öneme sahip olan dekorasyon konusunda yapacağınız doğru tercihler villanızın çok daha ferah gözükmesini sağlayacaktır.

Villanızı güzelleştirecek küçük dekorasyon tüyoları;
• Zeminde kullanacağınız halılar dekorasyon ile bütünleşip tüm evin daha uyumlu gözükmesine yardımcı olacaktır.
• Tablo kullanarak evinize derinlik katabilir aynı zamanda evinizin görünümünü canlandırabilirsiniz.
• Villanız genel tarzına uygun aksesuarlar ve canlı çiçekler kullanarak yaşam alanınızın uyumunu tamamlamış olursunuz.
• Son olarak uygun aydınlatmalar kullanarak ferah bir alan oluşturma konusunda size yardımcı olacaktır. Dekorasyon tüyoları hakkında detaylı bir yazıya ulaşmak isterseniz; Villa İçi Nasıl Olmalı? Villa Sahipleri İçin Dekorasyon Önerileri başlıklı içeriğimizi inceleyebilirsiniz.

Şehir merkezine uzakta lüks bir ev veya tatillerinizi geçirebileceğiniz daha mütevazı bir ev mi her isteğinize uygun bir villa seçeneği bulmak mümkün. Ancak ne yazık ki lüksün de maliyeti fazla oluyor.

Prefabrik villa kurulumu tamamlanmış içinde ışılandırmalar ile bahçe içerisinde hazır

Villaya sahip olmak için önemli konulardan; uygun lokasyonun belirlenmesi, mühendislik incelemeler, resmi işlemler, kaba ve ince inşaat süreleri, mimari ve iç mimarinin yapılması gibi uğraşılması gereken işlemler sizi bekliyor.

Villa da oturmak istiyor ancak maliyeti size fazla geliyorsa ufak bir önerimiz olacak. İstediğiniz konfora kolaylıkla kurulabilen zahmetli inşaat süreci olmayan, villaya oranla maliyet konusunda sizi zorlamayacak prefabrik yapılar ile hem konfora hem lükse uygun fiyatlarla sahip olabilirsiniz.

Önceki Yazı Lüks Konteyner Evler: Modern ve Yaratıcı
Sonraki Yazı İmar Nedir ve İmar Durumu Nasıl Sorgulanır?

Yorum Yap

Yorumlarınız Görülmeden Önce Onaylanmalıdır

* Zorunlu Alanlar


YOL TARİFİ