Yazın Prefabrik Ev Yapmanın Tam Zamanı!

 Yazın Prefabrik Ev Yapmanın Tam Zamanı!

Prefabrik ev, bir yapının çeşitli bileşenlerinin bir imalat sahasında birleştirilmesi ve montajlarının inşaat şantiyesinin bulunduğu yere taşınmasıdır. Prefabrik evler bazen düşük kaliteli ve seri üretim yapılar olarak düşünülmektedir. Ancak aslında gerçek bunun tam tersi. Bunun pek çok sebebini anlatmadan önce prefabrik evlerin gittikçe daha yaygın hale geldiğini ve her türden bütçeye hitap ettiğini de belirtmek gerekir. Bir prefabrik yapının özellikleri nedir? Ev sahibi olmak isteyenlerin bu yapıya olan talebi neden artmaktadır? İşte ayrıntılar!

Neden prefabrik ev?

Bu seçeneği tercih eden kullanıcılar yüksek kaliteli, yapımı daha hızlı olan, uygun maliyetli ve çevre dostu bir inşaat yönteminin tadını çıkarabilirler. Ayrıca, inşaat şirketleri de yakında hem iş hem de müşteri ilişkilerinden faydalanarak prefabrik inşaat süreçlerine yatırımlarını artırabilir. Prefabrik yapılar, son derece uygulanabilir bir seçenek olarak karşımıza çıkıyor ve üretim teknolojisi gelişmeye devam ettikçe, fayda ve avantajları da aynı oranda gelişip büyüyor.

1. Prefabrik evler çevre dostudur

Bunun pek çok sebebi olmakla birlikte en başta atıklar meselesini söyleyebiliriz. Geleneksel inşaat yöntemleri, inşa sürecinde çeşitli atıkların ortaya çıkmasına neden olur. Ancak prefabrik evlerin alt yapı işlemleri fabrikalarda yapıldığı için, atık ya da ilave malzemeler fabrikanın içinde dönüştürebilir ve yok edilebilir. Geleneksel yapıların, atıkları direkt bir çöp sahasına göndererek bunlardan kurtulduğu düşünüldüğünde prefabrik yapıların çevre dostu olduğu daha da iyi anlaşılır. Özetle; yeşil teknolojinin inşaat sektöründeki en önemli faydalarından biri prefabrik yapılardır.

pembe prefabrik ev

2. Sizin için tasarrufludur

En can alıcı noktalardan biri de bu yapıların maliyetinin ne olduğudur. Prefabrik evler finansal tasarruf konusunda geleneksel yapılara göre size daha büyük kolaylıklar sağlar. Ayrıca prefabrik imalatçıları çoğu zaman bir inşaat projesinin maliyetini azaltan yapı malzemesi tedarikçilerinden toplu indirimler alırlar.

3. Esnek bir düzeneğe sahiptir

Prefabrik ya da diğer adıyla modüler yapılar kolayca yerinden sökülüp farklı bir yere de yerleştirilebilir. Bu da kullanıcıların yer ve arazi değişimlerine kolayca verebilecekleri bir durum, çünkü aslında nereye taşınmak isterseniz evinizi de yanınıza taşıyabiliyorsunuz.

4. İnşaat süresi kısadır

Prefabrik evlerin başlangıç – yapım aşaması – bitiş süreci geleneksel inşaatlara göre oldukça kısadır. Bunu oranlamak şöyle ortalama bir hesap çıkarabiliriz: prefabrik yapılar geleneksel inşaatların yarısı kadar bir sürede tamamlanır. Tabii ki özel yapım bir prefabrik inşadan ya da ona benzer bir farklı durumdan bahsediyorsak işler değişir. Bunun dışında kısa sürmesinin temel nedenlerini de şöyle sayabiliriz: Bir defa önceden daha iyi bir planlama yapılır. Bu planlama sayesinde sahadaki olumsuz hava koşulları gibi unsurlar ortadan kaldırılır. Ayrıca aynı anda birden fazla prefabrik parça üretilebilir.

5. Sizin için emniyetlidir

Tüm bu özelliklerinin yanı sıra kafamızı muhtemelen kurcalayacak bir soru daha var: Peki bu yapılar ne kadar güvenli? Yapının montaj işlemlerinin fabrika kontrollü bir iç ortamda yapılması aslında bize çeşitli ipuçları veriyor. Bu sayede nem, çevresel etkiler ya da mikrop ve kirle ilgili unsurlar için daha az riskle karşı karşıyayızdır. Bir iç ortam ayrıca kaza ve diğer aksiliklerle ilgili önemli ölçüde daha az risk taşır. İşçiyi iş yerinde yaralanmaya karşı koruyan fabrika prosedürler vardır. Değişen hava ve zemin koşulları, rüzgar ve sahadaki diğer etkenler prefabrik yapılar için bir engel teşkil etmez. Bir diğer husus da depreme karşı dayanıklı olup olmadığı sorusu. Prefabrik yapılar kolayca sökülüp başka bir yere montaj edilebildiği için bunu depreme karşı dayanıksız olması için bir neden olarak görenler var. Aslında tam aksine. Prefabrik yapıların dayanıklı bir temel üzerine kurulduğuna dikkat edilirse, bu evlerin ne kadar güvenilir yaşam alanları oluşturduğu da rahatlıkla görülebilir. Çelik iskeletler üzerine kurulması ile birlikte depreme dayanıklı hale gelen bu prefabrik yapılar, çok büyük sarsıntılarla karşılaşılması halinde esneyerek yıkılmadan ayakta kalabilir. Betonarme ya da geleneksel evlerde görülen çatlama gibi problemlerle bu evlerde hiçbir şekilde karşılaşılmıyor.

Önceki Yazı Home Ofis Nedir ve Çalışma Ortamı Nasıl Olmalıdır?

Yorum Yap

Yorumlarınız Görülmeden Önce Onaylanmalıdır

* Zorunlu Alanlar


YOL TARİFİ