Doğaya Karışın: Ağaç Ev Nasıl Yapılır?

Doğaya Karışın: Ağaç Ev Nasıl Yapılır?

Hemen herkes imkan bulduğu her boşlukta doğaya kaçmaya çalışıyor. Çünkü doğa bizi dinlendiriyor, stres seviyesini düşünüyor, algıları açıyor ve ruhumuzu besliyor. Peki neden yaşam alanınızı doğayla bütünleştirmeyesiniz? Bu soruyu kendi kendine soranların akıllarında yankılanan bir diğer soru da genellikle ağaç ev nasıl yapılır sorusu oluyor. Çünkü ağaç evde yaşamak son derece özenilesi olsa da yapım sürecinde hangi adımların atılması gerektiği doğal olarak herkes tarafından bilinmiyor.

Biz de konforunuz ve mutluluğunuz için prefabrik ve konteyner evler üreten sektör öncüsü bir firma olarak bu konuda size yardımcı olmak istedik. Bu doğrultuda kurguladığımız içeriğimizi inceleyebilir ve ardından kendi ağaç evinizi nasıl yapabileceğinizi öğrenebilirsiniz. O halde gelin, sözü daha fazla uzatmadan bir ağaç eve nasıl sahip olabileceğinizi birlikte inceleyelim.

Doğanın kucağında yaşayabileceğiniz bahçe evleri hakkında tüm detayları öğrenmek için Doğayı Hissedeceğiniz Prefabrik Bahçe Evi başlıklı içeriğimizi inceleyebilirsiniz.

4 Adımda Ağaç Ev Nasıl Yapılır?

Ağaç ev sahibi olmayı kim istemez ki? Fakat elbette bu herkesin uygulayabileceği bir fikir değil. Çünkü ağaç eve sahip olmak için şehir merkezinin biraz daha uzağında yaşamayı göze almak gerekiyor. Ayrıca ahşap malzemenin bakımının düzenli olarak yaptırılması da son derece önemli. Aksi halde ağaç evi saracak haşerelerin önünü almak pek kolay olmuyor.

Diğer yandan ağaç ev yapımı, geleneksel evlere kıyasla çok daha düşük maliyetler gerektiriyor. Bu da hiç şüphesiz ki ağaç evleri çekici kılan bir diğer yönünü oluşturuyor. Eğer siz de ağaç ev nasıl yapılır sorusunun yanıtını almak istiyorsanız, içeriğimizin devamını okuyabilir ve 4 adımda kendi ağaç evinize nasıl sahip olabileceğinizi öğrenebilirsiniz.

1. Ev İçin Gerekli İzinleri Alın

Ahşaptan yapılmış iki katlı ev

Diğer tüm ev türlerinde olduğu gibi ağaç ev yapımı için de birtakım izinler ve onaylar almak gerekiyor olabilir. Bu noktada yerel yönetime danışmak ve ağaç ev yapımı için gereken izinlerin, izlenmesi gereken yönetmeliklerin hangileri olduğunu öğrenmeniz işinizi kolaylaştıracaktır. Böylece evinizi inşa ederken karşılaşabileceğiniz bazı kısıtlamalar hakkında bilgi sahibi de olabilirsiniz.

Öte yandan ev yapımında uyulması gereken bazı tüzük maddeleri olabileceğini de hatırlatmış olalım. Tüm gereklilikleri öğrenip gerekli izinleri almak için başvurduktan sonra ise artık hayallerinizdeki ağaç eve sahip olmak için bir sonraki adıma geçmeye hazır olduğunuzu söyleyebiliriz.

2. Ağaç Türüne Karar Verin

Ağaç ev nasıl yapılır sorusuna yanıt vermeden önce mutlaka hangi ağaçtan ev yapmak istediğinizi belirlemeniz gerekiyor. Çünkü her ağaç, yaşam alanı oluşturmak için uygun olmayabileceği gibi kimileri de bütçeniz için uygun olmayabilir. Güçlü ve sağlam bir ağaç tercih etmeniz, evinizin uzun bir ömrü olmasında büyük rol oynayacaktır. Diğer yandan yumuşak türde bir ağaç seçmeniz ise evinizin kolaylıkla hasar görmesine yol açacağından uzun vadede bütçenizi ve hayatınızı olumsuz etkileyecektir.

3. Ağaç Evin İnşasına Başlayın

Ağaç ev nasıl yapılır sorusuna yanıt niteliğinde ağaç ev yapım süreci

Evinizin için gereken izinleri alıp, uymanız gereken kuralları öğrendikten sonra seçtiğiniz ağaçtan ev yapımına başlayabilirsiniz. Öncelikle ağaç malzemelerin inşaata uygun hale getirilmesi gerektiğini söylememiz gerekiyor. Örneğin büyük ve tek parça halindeki ağaç malzemeleri kullanarak evinizin destek noktalarını oluşturabilir, kütüklerle de duvarları yapabilirsiniz. Bu noktada evinizin projesini inceleyerek malzemeleri projeye uygun bir şekilde bir araya getirmeniz gerektiğini belirtmeden geçmeyelim.

Ağaç evi inşa ederken yaşam alanı çin gereken tüm detayların da yerine getirildiğinden emin olmalısınız. Örneğin kapıları, pencereleri, bacayı ve diğer kritik ayrıntıları atlamamalı ve hepsinin ev yapım sürecinde tamamlanmasını sağlamalısınız. Aksi halde inşaat süreci bittikten sonra geriye kalan bir eksiği gidermek çok kolay olmayabilir.

4. Evinizi Dekore Edin

Ağaç evinizi inşa ettikten sonra artık içinde yaşamaya hazır hale getirmek için son bir adımınız daha olduğunu söyleyebiliriz: Dekorasyon. Bu da yeni bir eve geçmenin belki de en keyifli adımı. Eski evinizdeki eşyaları yeni ağaç evinizi taşıyıp ardından estetik dokunuşlar da yaptıktan sonra ise yeni evinizde ailenizle birlikte yaşamaya başlamanın önünde hiçbir engel kalmayacaktır.

Dekorasyon konusunda aile üyelerinizin beğenilerini de göz önünde bulundurmanızda fayda var. Böylece herkesin mutlu bir şekilde yaşayacağı ve zaman geçirmekten hoşlanacağı bir eviniz olacaktır. Tüm dekorasyon ve taşınma işlemleri bittiğinde artık ağaç evinizde keyifle yaşayabilirsiniz.

Bonus: Ahşap Görünümlü Prefabrik Ev Sayesinde Ağaç Ev Sahibi Olun

Bahçeli ve tek katlı ahşap prefabrik ev

Ağaç eve sahip olmak için bu süreçlerin hiçbiriyle uğraşmak istemiyorsanız, ağaç malzemeden üretilmiş bir evde yaşadığınız hissini veren ahşap görünümlü bir ev de tercih edebilirsiniz. Üstelik Villa Yapı kalitesiyle üretilen prefabrik ev seçeneklerinden sizin için uygun olanı seçtikten sonra ek bir ücret ödemeden ahşap görünümüne sahip olabilir ve zaman kaybetmeden ahşap prefabrik evinizde yaşamaya başlayabilirsiniz. Bu sayede siz enerjinizi farklı konulara aktarırken Villa Yapı da sizin ihtiyaçlarınıza ve zevkinize uygun bir ağaç ev görünümlü yaşam alanı üretmek için çalışmalarını sürdürecektir.

Prefabrik bir evde yaşamanın avantajlarını öğrenmek ve prefabrik evlerin ön plana çıkan özelliklerini incelemek için ise Detaylı Rehber: Prefabrik Ev Özellikleri Nelerdir? başlıklı içeriğimize göz atmanızı tavsiye ederiz.
Önceki Yazı Bilmeniz Gereken Tüm Detaylarıyla Emlak Vergisi Nedir?
Sonraki Yazı Villa İçi Nasıl Olmalı? Villa Sahipleri İçin Dekorasyon Önerileri

Yorum Yap

Yorumlarınız Görülmeden Önce Onaylanmalıdır

* Zorunlu Alanlar


YOL TARİFİ