ev tadilatı sırasında evin içi

Ev Tadilat Fikirleri ile Evinizi Yenileyin!

Ev tadilatı fikirleri ile evinizi yenilemek ister misiniz? Eğer istiyorsanız tam olarak doğru yerdesiniz diyebiliriz! Peki ev tadilatı nedir? Nasıl yapılır?

Ev tadilatı, temel olarak evde yapılan değişiklikleri ifade eder. Bu değişiklikler, estetik problemleri ortadan kaldırmaya yönelik olduğu gibi birtakım sorunları çözmek için de uygulanabilir. Genellikle yeni eve taşınan kişilerin başvurduğu ev tadilatı, aynı zamanda yaşadığı eve farklı bir ambiyans katmak isteyen kişiler tarafından da sıklıkla tercih edilir.

Ev tadilatı işlemleri ise evin durumuna veya kişilerin zevkine göre şekillenebilir. Öte yandan ev tadilatının pek çok işlemi kapsadığını da belirtmek gerekir. Bu kapsamdaki değişiklikler boya ve badana olabildiği gibi kapı veya pencere değişimi de olabilir. Ancak ev tadilatı işlemlerinin sadece bunlarla sınırlı olmadığını da ekleyelim.

Prefabrik yapı sektörünün öncü markalarından Villa Prefabrik olarak bu yazımızda ev tadilatı hakkında detaylı bir rehber hazırladık. Siz de yazının devamını okuyarak ev tadilat fikirleri konusunda bilgi sahibi olabilirsiniz.

Ek olarak, ev tadilatı veya yeni yapı inşaatı sırasında ortaya çıkan kirliliği ortadan kaldırmak İnşaat Temizliği Nedir, Nasıl Yapılır? başlıklı yazımızı da okuyabilirsiniz.

Ev Tadilat Fikirleri Nelerdir?

ev tadilatı için gerekli malzemeler

Evinizden memnun olsanız bile yapacağınız küçük değişikliklerin evinize bambaşka bir hava katacağını belirtelim. Öyle ki küçük değişiklikler sayesinde belki de hayalini kurduğunuz ortama sahip olabilirsiniz.

Bu noktada ev tadilat fikirlerinden yardım alabilir ve yaşadığınız alanı daha güzel bir yere dönüştürebilirsiniz. Ancak ev tadilatı fikirlerini uygulamadan önce bütçenize göre bir plan yapmanızı ve o bütçeye ilerlemenizi tavsiye ederiz.

Dilerseniz gelin, ev tadilat fikirleri nelerdir birlikte bakalım!

1. Çevre Dostu Yenileme

evin çatısında güneş paneli

Çevre dostu tercihlerde bulunarak ev tadilatını bir adım öteye taşıyabilirsiniz. Bunun için doğa ile dost enerji kaynaklarını kullanabilirsiniz. Bu noktada güneş panelleri, ideal bir seçim olacaktır. Böylece hem sürdürülebilir mimari anlayışını pekiştirebilir hem de faturalarınızı ciddi ölçüde azaltabilirsiniz.

2. Modern Seçimler

Eğer evinizdeki eşyaların yeterince modern olmadığını düşünüyorsanız, ev tadilat fikirleri arasında modern seçimlere ağırlık vermenizi tavsiye ederiz. Örneğin mutfağınızı veya banyonuzu komple yenilemeyi düşünüyor olabilirsiniz. Bu noktada modern seçimler yapmayı düşünebilir, evinizi daha işlevsel ve şık bir hale getirebilirsiniz.

3. Kapı ve Pencere Yenileme

pencere yenileme tadilatı yapan adam

Kapı ve pencereler, bir evin en önemli bileşenleri arasında yer alır. Yapının soğuktan korunmasına yardım eden kapı ve pencereler, yalıtıma destek olan malzemelerdir. Fakat zaman içerisinde eskiyip özelliklerini kaybedebilirler.

Her ne kadar geçici izolasyon çözümleri ile istenilen sonuca ulaşıyor olsanız da, kapı ve pencerelerin yenilenmesi çok daha kalıcı bir çözüm sunar. Dolayısıyla ev tadilatı işlemlerinden faydalanmanız gerekir.

4. Zemin Döşemesi

Zemin döşemesinin eskimesi tıpkı kapı ve pencereler gibi yapıların soğuk olmasına neden olan bir durum olarak karşımıza çıkar. Bu doğrultuda ev dekorasyonu ile bütünleşen zemin seçenekleri arasından arzu edilen parke veya mermer tercih edilebilir. Böylece hem şık hem de soğuğa karşı koruyan işlevsel zemin döşemesi seçeneklerinden yararlanabilirsiniz.

5. Duvar Boyası

Ev tadilatı söz konusu olduğu zaman, boya ve badana işlemleri en çok tercih edilen uygulamalar arasında yer alır. Özellikle eskiyen duvarları yepyeni bir görünüme kavuşturabileceğiniz duvar boyası seçenekleri ile son derece şık bir görüntü elde edebilirsiniz.

Duvar boyası uygulamasında yardımcı taktikleri bulabileceğiniz Fırçaları Hazırlayın! Püf Noktalarıyla Ev Nasıl Boyanır? başlıklı içeriğimizi de okumanızı tavsiye ederiz.

6. Duvar Kaplaması

duvar kaplaması tadilatı yapan kişi

Eğer duvar boyasına ihtiyacınız olmadığını düşünüyor fakat duvarlarda farklı bir hava yaratmak istiyorsanız, duvar kaplamasından yararlanabilirsiniz. Bu uygulama, duvar boyasına göre çok daha pratik ve hızlı olacaktır. Örneğin TV ünitesi arkasına duvar kaplaması yapabilirsiniz. Böylece dikkat çekici bir stile sahip olabilirsiniz.

7. Panjur Ekleme

Eğer pencerelerinizde panjur bulunmuyorsa, panjur uygulamasından yararlanabilirsiniz. Ev tadilat fikirleri arasında panjur uygulaması pek tercih edilmese de oldukça faydalı bir uygulamadır.

Örneğin panjur kullanımı, hava şartlarına karşı bir koruma sağlayabilir. Yalıtım veya güvenlik amacıyla da kullanabilir. Ayrıca kullanıcıların zevkine hitap eden stillerde farklı panjurlar modelleri de bulunur. Bu sayede ev sahipleri istedikleri dekoratif görüntüyü elde edebilir.

Ev Tadilatı Nasıl Olmalı?

ev tadilatı planı hazırlayan kişi

Ev tadilat fikirleri sayesinde evinize farklı bir hava katabileceğinizden bahsettik. Siz de yukarıdaki fikirlerden ilham alabilir ve evinizi yenileyebilirsiniz. Peki ev tadilatı işlemi nasıl olmalı? Bu işlem sırasında nelere dikkat edilmeli?

  • Ev tadilatı yapmadan önce ihtiyaçlarınızı belirlemelisiniz. Örneğin hangi malzemelere ihtiyacınız olacak, nasıl bir plan izleyeceksiniz emin olmalısınız.
  • İhtiyaçlarınızı belirledikten sonra bir bütçe planı çıkarmalısınız. Bu sayede belirlediğiniz bütçeye göre hareket edebilir, ortaya çıkabilecek ekstra masrafları engelleyebilirsiniz.
  • Tadilat yapacağınız alanın ölçülerini tam olarak aldığınızdan emin olun. Milimetrik hatalar dahi istenmeyen sonuçlara yol açabilir.
  • Tadilat yapacağınız yerde bulunan eşyaları kaldırın. Eğer kaldırabileceğiniz ekstra bir alan yoksa eşyaları örtün veya kutuya koyun. Böylece eşyalarınızı, tadilat sırasında oluşacak kir ve boya sıçraması gibi durumlardan koruyabilirsiniz.
  • Malzeme seçimini doğru bir şekilde yapmaya özen gösterin. Örneğin dekoratif bir tadilat yapıyorsanız, kullanacağınız malzemelerin genel dekorasyonla uyumlu olmasına önem verin.
  • Eğer profesyonel bir ekip ile çalışıyorsanız, bütçeniz doğrultusunda kaliteli seçimler yapmaya özen gösterin. Böylece uzun ömürlü malzeme kalitesinin farkını hissedebilirsiniz.
  • Tadilat bitmeden temizlik işine girişmeyin. Aksi takdirde yaptığınız temizliğin bir önemi kalmayacaktır. Ev tadilatı tamamen bittikten sonra temizlik yapın.
  • Tadilat sırasında ustaları mutlaka kontrol edin. Fakat kontrol işlemini abartmayın. Bu durum, ustaların hoşuna gitmeyebilir.
  • Son olarak tadilat planına uygun şekilde ilerlemeye özen gösterin.

Prefabrik Ev Tadilatı Nasıl Olmalı?

tek katlı tasarım prefabrik ev

Prefabrik ev tadilatı söz konusu olduğunda tıpkı ev tadilatı gibi dikkat edilmesi gereken birtakım durumlar vardır. Genel olarak ev tadilatı ile aynı şekilde yapılan prefabrik ev tadilatının düzgün ilerleyebilmesi için ilk olarak kaliteli bir prefabrik ev aldığınızdan emin olmalısınız.

Bu noktada prefabrik yapı sektörünün öncü markalarından Villa Prefabrik’i tercih edebilir ve birbirinden kaliteli malzemeler ile üretilen prefabrik ev modelleri arasından dilediğinize sahip olabilirsiniz. Üstelik tek katlı prefabrik evler veya dubleks prefabrik ev modelleri ile zevkiniz ve ihtiyacınız doğrultusunda en mükemmel seçimi yapabilirsiniz.

Ayrıca prefabrik evlerin tadilatı veya genel olarak prefabrik evler hakkında detaylı bilgi için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Böylece aklınızdaki soruların yanıtları hızlı bir şekilde öğrenebilirsiniz!

Bu yazımızda ev tadilatı hakkında sizlere yardımcı olacağını düşündüğümüz bir içerik hazırladık. Siz de ev tadilat fikirleri ile evinize yenilik katabilir ve yaşam alanınızı güzelleştirebilirsiniz.

Önceki Yazı Gayrimenkul Yatırımı için 7 Öneri
Sonraki Yazı Sandviç Panel Nedir? Özellikleri Nelerdir?

Yorum Yap

Yorumlarınız Görülmeden Önce Onaylanmalıdır

* Zorunlu Alanlar


YOL TARİFİ