Zamanı Daha Keyifli Geçirmek İçin Evde Yapılacak 10 Aktivite

Zamanı Daha Keyifli Geçirmek İçin Evde Yapılacak 10 Aktivite

Evinizde olduğunuz zamanın daha kaliteli ve keyifli geçmesi için eğlenceli aktiviteler yaparak günü en iyi şekilde değerlendirebilirsiniz. Evde yapılacak şeyler sevdikleriniz ve aileniz ile aranızda olan ilişkinin daha güçlü olmasına katkı sağlayacaktır. Evde kalmayı tercih ettiğiniz zamanları en iyi şekilde geçirmek için farklı etkinliklere başvurabilirsiniz.

1. Aile Boyu Puzzle Keyfi

puzzle gibi evde yapılabilecek şeyler

Evinizde bulunan yemek masasının etrafında toplanarak aileniz ile birlikte çok sayıda parçası olan puzzle etkinliği yapmanın keyfini çıkarabilirsiniz. Evde yaptığınız puzzle etkinliği çocuklarınızın zihinsel ve bilişsel gelişimine olumlu şekilde katkı sağlayacaktır. Her zaman yeni bir deneyim ve heyecan yaşamak için farklı puzzle çeşitleri almalısınız.

Puzzle oynamak çocuklarınızın analitik ve yaratıcı düşünme becerisini öğrenmelerine destek olacaktır. Etkinlik bittikten sonra yaptığınız puzzle için uygun boyutlarda bir fotoğraf çerçevesi seçebilirsiniz. Tamamlanan puzzle etkinliğinin fotoğrafını evinizin en uygun köşesinde sergileyerek dekorasyonunuza farklı bir yorum ve renk katabilirsiniz.

2. Masa Oyunları

 

ailecek jenga oyunu oynamak

Evde yapılacak şeyler arasında en zevkli olan tabu, denge, tavla ve satranç gibi oyunlar ile heyecanlı yarışlar yaparak zamanın nasıl geçtiğini fark etmeyeceksiniz. Tavla ve satranç gibi oyunlar farklı yaş gruplarının farklı düşünme stratejileri ve zeka gelişimine yardım eder.

Tabu oynayarak çocukların bilişsel dil gelişimine katkıda bulunarak yeni kelimeleri anlamları ile birlikte kalıcı şekilde öğrenmelerini sağlarsınız. Denge oyunu oynayan çocukların el kasları ve motor becerileri daha güçlü olacaktır.

3. Evinizdeki Doğa: Teraryum

teraryum

Teraryum çalışmaları bitkiler, çiçekler ve böcekler için doğal yaşam ortamının cam ya da plastik gibi saydam maddeler içinde taklit edilmesidir. Ailenizin fikirlerini alarak evinizin dekorasyonu ile uyum ve ahenk içinden olacak tema seçerek teraryum çalışmanıza başlayabilirsiniz.

Bahçenizden topladığınız farklı boyutları olan taşlar, kurumuş yapraklar, ince dal parçaları ve renkli çiçekler ile teraryum çalışmaları yapabilirsiniz. Teraryumları balkon, teras, bahçe ya da evde sergileyerek görsel anlamda etrafınıza pozitif enerji vermiş olursunuz.

4. Ev Sineması

evde projeksiyonla yansıttığı filmi izleyen kadın

Evde yapılacak şeyler arasında ekranı duvara yansıtarak film izlemek de sayılabilir. Bu dorğultuda aileniz ile birlikte izleyebileceğiniz farklı yaş gruplarına uygun filmleri evinizin duvarında izleyebilirsiniz.

Televizyon ya da bilgisayar ekranını projeksiyon aleti ile boş bir duvara yansıtarak akşam karanlıkta film gecesinin keyfini çıkarmış olursunuz. Sinema gecelerinin daha güzel olmasını sağlayan atıştırmalıklar hazırlayabilirsiniz.

5. Kolaj Çalışması

fotoğraf albümü

En sevdiğiniz fotoğraflar ile kolaj çalışması yapmak da evde yapılacak şeyler arasında ideal bir seçim olarak sıralanabilir. Düğün, doğum günü, okul mezuniyeti ve çocukluk fotoğraflarınızı kullanarak en güzel anılarınız ile kolaj çalışması yapabilirsiniz.

Albüme koyduğunuz ya da deftere yapıştırdığınız fotoğraflara küçük notlar ve tarih bilgileri ekleyebilirsiniz. Fotoğraf kolaj çalışması ile geçmişte yaşadığınız mutlu zamanları tekrar hatırlama fırsatına sahip olacaksınız.

6. Yeni Tarif Denemeleri

mutfakta tarif deneyen anne ve çocuk

Eşiniz, arkadaşınız, çocuğunuz ve aileniz ile mutfakta pratik tarifler yaparak keyifli zaman geçirmiş olursunuz. Sabah kahvaltısı, akşam yemeği ya da çay saati için atıştırmalık tatlı tariflerini birlikte yapabilirsiniz. Mutfakta geçireceğiniz keyifli zamanlar aile ilişkilerinin gelişimine olumlu katkıda bulunacaktır.

Mutfakta ortak ve sistemli çalışarak iş paylaşımı yapmanın önemini çocuklarınızın daha iyi öğrenmesini sağlarsınız. Yaz aylarında sağlıklı ve meyveli dondurma tariflerini deneyimlemek çocuklar için oldukça keyifli bir aktivite olacaktır.

7. Sportif Aktiviteler

evde spor yapan kadın

Evde uzun süre vakit geçirmeniz gereken durumlarda hareketsiz kalmak sağlık için olumsuz sonuçlara ve etkilere neden olacaktır. Bu gibi durumlarda sağlığınızı korumak için ev içinde daha aktif şekilde hareket etmeniz gerekir. Evde düz bir zemin üzerinde dikkatli şekilde kolay ve faydalı egzersizler yapabilirsiniz.

Evinizin bahçesinde normal tempolu yürüyüş ve ısınma hareketleri yaparak spor için ön hazırlık aşamasını tamamlamış olursunuz. Böylece evde egzersiz yaparken sağlığınızı olumsuz şekilde etkileyecek spor kazalarını minimum seviyeye indirerek önleyebilirsiniz.

8. Online Eğitim

bilgisayar karşısında duran anne ve kızı

Evde olduğunuz zamanları ücretli ya da ücretsiz online eğitimler ile değerlendirerek yeni bilgiler öğrenmeye devam etmiş olursunuz. Kendiniz ya da çocuğunuz için farklı eğitim seçeneklerini tercih ederek kolay ve etkili şekilde öğrenme ortamı yaratabilirsiniz.

Evde zamanınızı değerlendirmek ve kendinizi geliştirmek için aldığınız online eğitimler size birçok alanda fayda sağlayacaktır. Tercihinize ve isteğinize göre aldığınız eğitimi kurumsal iş yaşamınıza katkı sağlaması için portfolyo dosyanıza ekleyebilirsiniz.

9. Bahçe Kampı

bahçede kamp yapan aile

Evde yapılacak şeyler arasında çocuklar için en eğlenceli ve heyecanlı aktive sanıyoruz ki bahçede çadır kurmak olacaktır. Çocukların çevreyi araştırması, yeni bilgiler öğrenmesi ve doğanın güzelliklerini keşfetmesi için çok ideal bir etkinliktir.

Eğer bahçeli bir eviniz varsa bahçe kampı deneyimleyerek ailenizle kaliteli zamanlar geçirmeyi denemenizi öneririz. Ancak bahçeli bir eviniz yoksa, Villa Prefabrik uzmanlığı ile üretilen prefabrik ev seçenekleri ile hayalinizdeki eve çok kısa sürede kavuşabilirsiniz.

10. Resim Boyama

resim boyayan çocuk

Çocukların en sevdiği etkinlikler kategorisinde ilk sıralarda boyama çalışmaları bulunmaktadır. Kuru, yağlı, sulu, pastel ve parmak olmak üzere farklı boya çeşitleri vardır. Resim etkinliğine başlamadan önce boya önlüğü giymek etrafın kirlenmesini ve eşyaların üzerinde kalıcı lekelerin oluşmasını engeller.

Farklı boya çeşitlerini kullanarak resim çalışması yapmak eğlenceli olduğu kadar öğretici özelliği ile ön plana çıkmaktadır. Çocuklar ile birlikte güzel bir anı olarak kalması için evin duvarına parmak boya ile resim çizebilirsiniz. Yaptığınız resim çalışmalarını balkon ya da terasta ip üzerine mandal yardımı ile tutturup komşularınızın incelemesini sağlamış olursunuz.

Önceki Yazı İmar Barışı Nedir? İmar Barışı Prefabrik Evleri Kapsıyor Mu?
Sonraki Yazı Dubleks Ev Planları ile Avantajlı ve Dezavantajlı Yanları

Yorum Yap

Yorumlarınız Görülmeden Önce Onaylanmalıdır

* Zorunlu Alanlar


YOL TARİFİ