Trendlere Uygun Pratik Ev Dekorasyon Fikirleri

Trendlere Uygun Pratik Ev Dekorasyon Fikirleri

Hayallerinizdeki evde yaşamak için aslında çok büyük bütçelere ihtiyacınız yok. Biraz zaman biraz da yaratıcılıkla başarılamayacak şey olmadığını düşünüyoruz. Bu doğrultuda biz de sizin ve aileniz için daima en uygun maliyetlere en iyi yaşam alanlarını üreten Villa Yapı olarak, yalnızca birkaç basit dokunuşla hayal ettiğiniz gibi bir eve sahip olabilmenizi sağlayacak pratik ev dekorasyon fikirleri için önerilerimizi listelemek istedik.

Şimdi arkanıza yaslanın, bir kalem ve bir kağıt alarak beğendiğiniz fikirleri not almaya başlayın. Ardından ihtiyacınız olan birkaç parça eşyayı da bulup sizin için derlediğimiz fikirleri uygulamaya koymak için kollarınızı sıvayabilirsiniz. İstediğiniz şeyleri hayata geçirdikten sonra ise geriye evinizin keyfini çıkarmak kalıyor.

Gösterişli bir villaya sahip olmak istiyorsanız Villa İçi Nasıl Olmalı? Villa Sahipleri İçin Dekorasyon Önerileri başlıklı içeriğimizi de inceleyebilirsiniz.

Kendi Yapabileceğiniz Pratik Ev Dekorasyon Fikirleri

Bugünkü içeriğimizde sıraladığımız pratik ev dekorasyon fikirleri, ortak bir özelliğe sahip. Hepsi de kendinizi çok fazla yormadan, belki birkaç saatte ortaya çıkarabileceğiniz fikirler. Ancak tamamladığınızda siz bile yetenekleriniz karşısında şaşırıp kalacak ve tabii ki evinizin yeni dekorasyonundan son derece memnun olacaksınız.

Üstelik bizim dekorasyon önerilerimizi kendi becerilerinizle geliştirebilmeniz ve çok daha farklı kullanım alanlarına sahip nesneler yaratabilmeniz de mümkün. Ek olarak, bu fikirleri aile üyelerinizle veya arkadaşlarınızla birlikte uygulayarak gününüzü daha kaliteli ve verimli geçirebileceğinizi de belirtmeden geçmeyelim. O halde sizi daha fazla bekletmeden evinizi daha yaratıcı ve keyifli hale getirecek pratik dekorasyon önerilerini birlikte inceyelim.

Demlikten Saksı

emaye bir demlik içerisine konmuş mor erguvan çiçekleri

Türkiye’de hemen her evde birkaç çeşit çaydanlık ve demlik olduğunu iddia etmek hiç de yanlış olmayacaktır. Hatta kimi evlerde artık kullanılmadığı halde atmaya kıyılamamış, bir dolap köşesinde kendisine ayrılacak zamanı bekleyen demlikler dahi söz konusu. Artık bu demlikleri değerlendirmenin tam da zamanı olduğunu söyleyebiliriz. Böylece hem geri dönüşüme katkıda bulunma hem de güzel hatıralar taşıyan bir demliği farklı bir şekilde değerlendirerek evinizin dekorasyonunu zenginleştirme fırsatı yakalayabilirsiniz.

Bu fikri hayata geçirmek için tek yapmanız gereken, demliğinizi yıkayıp kurulamak ve ardından içine yeteri kadar çiçek toprağı ile dilediğiniz bir çiçeği yerleştirmek. Eğer toprakla uğraşmak istemezseniz demliğin içine bir miktar su doldurup canlı çiçekler de yerleştirebilirsiniz. İşte hepsi bu kadar! Hiçbir dekorasyon mağazasında benzerine rastlayamayacağınız bu ürünü artık evinizin istediğiniz bir köşesine yerleştirerek sergileyebilirsiniz.

Çevreye zarar vermeyen ekolojik evler hakkında bilgi almak için Bir Yaşam Alanından Daha Fazlası: Ekolojik Ev başlıklı içeriğimize göz atmanızı tavsiye ederiz.

Rengarenk Kapılar

bir odanın içinde duran yavruağzı renge boyanmış portmanto askı, ahşap ünite ve kapı

Evinizin boya-badana işlerinden arta kalan boyalarınız mı var? O halde şimdi bu boyaları değerlendirmeye ne dersiniz? İlk aklınıza gelen fikri biliyoruz; tüm kapılara yetecek kadar boyayı nereden bulacaksınız? Fakat biz size elinizdeki boyaların yeteceği bir öneriyle geldik. Buna göre, her bir kapınızı farklı renge boyayacaksınız. Bu fikirle birlikte evinizde sıra dışı ve hayranlık uyandıracak bir hava yaratabilmeniz mümkün.

Palet Yatak

Ahşap paletler üzerine yapılmış çift kişilik yatak

Evet, yanlış okumuyorsunuz. Birçok sektörde kullanım alanına sahip olan ahşap ve yayvan levhalardan, yani paletlerden yatak yapmanızı öneriyoruz. Göreceksiniz, bu oldukça sofistike dekorasyon ögesi ile yatak odanızda benzersiz bir ortam yaratmış olacaksınız. Hem de yapımı son derece basit! Peki paletleri nereden bulacaksınız? İnşaatlarda kullanım süresini doldurmuş paletler bulabilir veya yapı marketlerden gayet uygun fiyatlara satın alabilirsiniz.

Dört adet paletle basit bir yatak yapabilirsiniz. Ancak yatak başlığı da yapmak isterseniz bu sayıyı artırmanız yararınıza olacaktır. Elinizdeki paletleri öncelikle zımparalayıp pürüzleri giderdikten sonra dilerseniz paletleri boyayabilir veya doğal renginin üzerine koruyucu vernil uygulayabilirsiniz. En son adımda, kuruyan paletleri birleştirip üzerine yatağınızı yerleştirebilirsiniz.

Görüntüsüyle hayranlık uyandıran ahşap bir eve uygun maliyetlere sahip olmak istiyorsanız Göz Alıcı ve Kullanışlı: Ahşap Prefabrik Ev başlıklı içeriğimizi okuyarak ahşap görünümlü prefabrik evler hakkındaki önemli detayları öğrenebilirsiniz.

Koltuk Şalı

Bir koltuk üzerine serilmiş bej renkli battaniye

Belki de en pratik ev dekorasyon fikirleri arasında yer alan koltuk şalının yeni bir fikir olmadığını kabul ediyoruz. Ancak modası asla geçmeyen bu dekorasyon objelerini siz de kendi maharetinizle hazırlayabilirsiniz. Hem emeğiniz hem de zevkinizle birleştiğinde evinizi mükemmel bir şekilde tamamlayacağından emin olduğumuz koltuk şallarını dilediğiniz motifte ve modelde örebilirsiniz.

Dilerseniz son yılların en popüler battaniye tarzı olan dev iplerden koltuk şalı yapabilir veya daha klasik bir stil uygulayabilirsiniz. Sizin için ideal uzunluktaki koltuk şalınızı koltuğunuzun kenarına veya ortasına koyarak oturma grubunuza farklı bir hava kazandırabilirsiniz.

Boru Aydınlatma

pratik ev dekorasyon fikirleri arasında değerlendirilebilecek borudan yapılmış lambalar

Son dönemlerde en revaçta olan pratik ev dekorasyon fikirleri arasında sıralayabileceğimiz boru şeklindeki aydınlatma çözümleri, siz de takdir edersiniz ki en fazla beğeni toplayanlardan biri. Kafelerden restoranlara birçok yerde görebileceğiniz boru aydınlatmaları sizin de evinizi aydınlatmak için sıfırdan başlayarak hazırlayabileceğinizi söylersek, ne dersiniz? İhtiyacınız olan malzemeler ise temini oldukça kolay türden. Örneğin su borusu, lamba ve elektrik tesisatı için yeteri kadar kablo.

Gerekli teçhizatı birleştirdikten sonra lambaları yerlerine yerleştirin ve ardından kendi ellerinizle yaptığınız vintage tarzda aydınlatma ürününüzü evinizin dilediğiniz yerine monte edin. Daha sonra geriye sadece boru aydınlatmanızın vereceği ışığın altında sevdiklerinizle geçireceğiniz keyifli zamanları planlamak kalıyor.

Dekoratif Kavanozlar

kullanım süresi dolan cam kavanozları dekore ederek farklı bir hale getiren kadın

Turşu, salça gibi gıdaları muhafaza etmeye yarayan kavanozlar işlevini tamamladıklarında birer atık haline geliyorlar. Fakat birkaç basit fikirle bu cam kavanozları bambaşka nesnelere dönüştürebilmeniz mümkün. İster kalemlik, ister mumluk, ister aydınlatma çözümü, isterseniz de bir biblo olarak değerlendirebileceğiniz boş cam kavanozları dekore etmek için boncuk, sim, hasır ip, led ışık, boya gibi malzemeler yeterli olacaktır.

Evinize bohem bir hava yaratacak dekoratif kavanozları hazırlamak için en başta kavanozların üzerindeki yapışkan etiketleri iz kalmayacak şekilde sökmeniz en mantıklı adım olacaktır. Bu adımdan sonra ise kavanozlarınızı elinizdeki malzemeler ve yapıştırıcı ile hayal gücünüze göre süslemeye başlayabilirsiniz. Dilerseniz son halini alan kavanozunun içine led lambaları yerleştirerek alternatif bir aydınlatma seçeneği de yaratabilirsiniz.
Önceki Yazı İnşaat Temizliği Nedir, Nasıl Yapılır?
Sonraki Yazı Taş Ev Yapımı Hakkında Merak Edilenler

Yorum Yap

Yorumlarınız Görülmeden Önce Onaylanmalıdır

* Zorunlu Alanlar


YOL TARİFİ