Hep Duyuyoruz Ama Müstakil Ev Ne Demek Biliyor Muyuz?

Hep Duyuyoruz Ama Müstakil Ev Ne Demek Biliyor Muyuz?

Birçok kişinin hayalinde müstakil bir evde yaşam sürmek yatıyor. Peki hayalini kurduğunuz ev gerçekten müstakil ev mi? Bunun yanıtını verebilmek için öncelikle müstakil ev ne demek sorusuna yanıt bulmak gerekiyor. Uzun yılların deneyimi ve kalite anlayışıyla prefabrik yapı sektöründe hizmet vermeye devam eden Villa Yapı, müstakil ev konusundaki tüm soru işaretlerine bu içerikte yanıt buluyor.

Eğer sizin de müstakil ev hayaliniz varsa, müstakil evin ne olduğunu ve avantajlarını öğrenmek için içeriğimizi incelemenizde büyük fayda var. Bunun ardından müstakil bir eve sahip olmak için Villa Yapı’nın prefabrik ev ve konteyner ev modellerine göz atabilir ve firmamızla iletişime geçebilirsiniz.

Konteyner evlerle ilgili daha fazla bilgi için Konteyner Ev Yapımı Hakkında Ne Kadar Bilgi Sahibisiniz? başlıklı içeriğimizi okumanızı öneririz.

Müstakil Ev Ne Demek?

Müstakil evin ne olduğunu öğrenmek için ilk başta kavramın kelime anlamına bakmamız işimizi kolaylaştıracaktır. Buna göre müstakil, sözlüklerde kullanış yönünden başka bir yapı ile bağlantısı olmayan, bağımsız ifadesiyle tanımlanıyor. Dolayısıyla müstakil bir evin yanında, altında veya üstünde başka bir ev veya yapı bulunmaması gerektiği sonucuna ulaşabiliriz.

Tüm mülkiyetin yalnızca ev sakinlerine ait olduğu müstakil evlere villaları örnek olarak verebilmek mümkün. Villa evleri gözünüzün önüne getirdiğiniz zaman da genellikle şehir dışında konumlandırıldıklarını anımsayacaksınız. Bunun başlıca nedenlerinden biri hiç şüphesiz ki şehir merkezinde nüfusun yoğun olmasından dolayı çok katlı apartmanların daha yaygın bulunması.

tek katlı beyaz müstakil ev

Bir diğer neden de yapı maliyetinin apartman dairelerine kıyasla daha yüksek olmasından dolayı müstakil evlerin şehir merkezi dışında konumlandırılarak maliyetinin biraz daha düşürülmeye çalışılması. Öte yandan prefabrik ve konteyner yapılar sayesinde müstakil ev maliyetlerinin önemli ölçüde düşürülebildiğini de belirtmeden geçmeyelim.

Müstakil evlerin merkezden uzakta konumlandırılmasının nedenleri arasında ayrıca şehrin gürültüsü, kirliliği ve betonlaşmadan uzak kalmak isteyenlerin genellikle şehir dışındaki müstakil evlerde yaşamayı tercih etmesini sayabiliriz. Bu da müstakil evlerin çoğu zaman merkeze uzak bölgelerde inşa edilmesine önayak olmaktadır.

Müstakil Evde Yaşamanın Avantajları Nelerdir?

Müstakil ev ne demek sorusunu yanıtladıktan sonra bu evlerin bağımsız bir evde yaşamak isteyenler, geniş aileler ve şehrin uzağında bir hayat sürmeyi tercih edenler için son derece ideal olduğunu varsaymak gayet mümkün. Ayrıca müstakil evlerin hayallerinizi süslemesinin elbette pek çok başka nedeni de vardır. Bunların içinde huzur bulma isteği, aileyle birlikte daha kaliteli zamanlar geçirme arzusu ve şehir hayatının zorluklarından kaçmaya çalışmak gibi gerekçeler sıralanabilir.

Zaten doğanın kucağında, sıcak, samimi, konforlu ve geniş bir evde yaşamayı kim istemez ki? Villa Yapı olarak biz de müstakil bir evde yaşamanın size sunabileceği başlıca avantajları sıralamak istedik. İşte tüm ailenin konforlu bir hayat sürmesini garantileyen müstakil evlerin avantajlarından bazıları...

Daha Fazla Mahremiyet

iki katlı müstakil ev

Bildiğiniz üzere apartman daireleri, çok sayıda insanın bir arada yaşadığı yapılardır. Bu da elbette herkesin uyması gereken toplum kurallarını da beraberinde getirmektedir. Dikkat edilmesi gereken bu kurallar; apartmanda huzursuzluk çıkmasını önlemek amacıyla konulmaktadır. Müstakil evler ise diğer evlerden bağımsız oldukları için bu gibi kurallar söz konusu değildir.

Komşularınızla paylaştığınız ortak alanlar gereği uyulması gereken kurallar olmadığı için de müstakil evinizde daha fazla mahremiyete sahip olabilir ve dilediğiniz gibi yaşayabilirsiniz. Örneğin arabanızı evinizin önündeki herhangi bir alana park edebilir, yüksek sesle müzik dinleyebilir, gece saatlerinde dahi spor yapabilirsiniz.

Mimari Özgürlük

Modern mimari görünüme sahip dubleks ev

Apartmanlar, inşaat sürecinde rol oynayan mimarların ve yapı şirketinin mimari anlayışını yansıtacak şekilde şekillendirilir. Dolayısıyla apartman dairelerinde yaşayacak kişilerin mimari tasarım konusunda söz hakları yoktur. Ayrıca apartmanlar birçok insanın ortak yaşam alanı olduğundan dekorasyon konusunda da yapabilecekleriniz oldukça sınırlıdır. Buna karşın müstakil evlerde beğeninize ve ihtiyaçlarınıza uygun mimari dokunuşlar yapabilir, inşa sürecine doğrudan dahil olabilir ve dekorasyon konusunda kendi zevkinizi ortaya koyabilirsiniz.

Üstelik prefabrik müstakil evlerde bu anlamda diğer müstakil ev türlerine kıyasla çok daha özgür olabilmeniz mümkün. Hatta evinizin içinde yaşarken dahi değişen ihtiyaçlarınıza göre değişiklikler yapabilir, oda ekleyip mimari yaklaşımda farklılıklara gidebilirsiniz. Ek olarak ahşap görünümlü prefabrik eve sahip olabilir, iç dekorasyonu yeniden düzenleyebilir, kat sayısını bile artırabilirsiniz.

Size Özel Yeşil Alan

Müstakil ev ne demek sorusuna cevap niteliğinde havuzlu bahçeye sahip modern görünümlü dubleks villa

Müstakil bir evin en güzel yanlarından biri de kendinize ait bir bahçeniz olması olabilir. Apartmanlarda ve sitelerde de sınırlı bir yeşil alan olsa da burayı tabii ki komşularınızla paylaşmak durumundasınız. Üstelik apartman bahçelerine dilediğiniz bitkileri de dikme şansınız olmayacağından istediğiniz verimi alamazsınız. Müstakil evinizin bahçesinde ise isterseniz meyve-sebze yetiştirebilir, isterseniz çocuklarınızla özgürce oynayabilir, isterseniz de kedi ve köpeğinizle birlikte yeşil alanın tadını çıkarırken stres atabilirsiniz.

Ayrıca bahçenizin büyüklüğüne de bağlı olarak bu alana bir yüzme havuzu yaptırabilmeniz de mümkün. Bu sayede işten döndüğünüzde rahatlamak için yüzebilir ve hatta spor aktivitelerinize yüzmeyi de ekleyebilirsiniz. Üstelik tatile gitme fırsatı bulamadığınız dönemlerde bile evinizin konforunda tatil gibi bir hayat geçirme şansı da bulabilirsiniz.

Kat Seçenekleri

Müstakil ev ne demek sorusunu yanıtlarken bu yapıların alt ve üst katlarının diğer yapılardan bağımsız olması gerektiğinden söz etmiştik. Fakat çok katlı bir ev de müstakil ev kapsamına girebilir. Dubleks ve tripleks olarak adlandırılan iki ve üç katlı müstakil evler, özellikle yatırım açısından son derece mantıklı yapılardır. Çünkü içinde yaşamak yerine kiralamak veya satmak için değerlendirebileceğiniz çok katlı müstakil eviniz, diğer tüm ev seçeneklerine göre daha yüksek fiyatlı olacaktır.

Diğer yandan geniş aileler için de dubleks veya tripleks müstakil ev oldukça kullanışlı bir tercih olabilir. Herkesin kendine ait bir odasının olacağı, geniş ve çok katlı bir müstakil evde kimse diğer aile üyesinin özgürlüğünü engellemeyecektir. Tek katlı müstakil evlerin de katlar arasında merdiven kullanma zorunluluğu olmayacağı için avantajlı olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle ileri yaşlarda ve çocuklu ailelerde çok katlı evlerin merdivenleri tehlikeli olabileceğini göz önünde bulundurmanızda yarar var.

Artık müstakil ev ne demek, daha iyi biliyorsunuz. Kendinize ait, daha özgür bir yaşam alanı sunan müstakil bir eve uygun fiyatlara sahip olmak için Villa Yapı’nın prefabrik ev ve konteyner ev seçeneklerini incelemenizi kesinlikle tavsiye ederiz.

Bütçe dostu tüm müstakil ev türleri için ise Bütçenizi Sarsmadan En Ucuz Müstakil Ev Nasıl Yapılır? başlıklı içeriğimize göz atabilirsiniz.
Önceki Yazı Soğuk Havalarda Hayat Kurtaracak Müstakil Ev Isıtma Sistemleri
Sonraki Yazı Home Ofis Nedir ve Çalışma Ortamı Nasıl Olmalıdır?

Yorum Yap

Yorumlarınız Görülmeden Önce Onaylanmalıdır

* Zorunlu Alanlar


YOL TARİFİ