Konteyner Ev Yapımı Hakkında Ne Kadar Bilgi Sahibisiniz?

Konteyner Ev Yapımı Hakkında Ne Kadar Bilgi Sahibisiniz?

Herhangi bir nedenle ev aramaya başladınız ve konteyner ev seçeneği gözünüze çarptı. Modüler, modern, çevreye zararsız ve hızlı inşa süreci gibi özellikleriyle diğer yapı türlerinden kolaylıkla sıyrılan konteyner evlerin doğal olarak yapım aşamalarını merak ettiniz. Konteyner ev yapımı süreçlerinin düşündüğünüz kadar kolay olup olmadığını araştırırken prefabrik ve konteyner yapılar konusunda yılların tecrübesiyle hizmet veren Villa Yapı’nın bu içeriği ile karşılaştınız. Öyleyse doğru yerdesiniz!

Son zamanların en revaçta olan yapı türlerinden biri olan konteynerler, aslında uzun zamandır restoran ve cafe, konuk evi, ofis, hobi bahçesi gibi farklı kullanım alanları için tercih ediliyor. Şimdilerde kır evi hayalini gerçekleştirmek isteyenlerin de ekonomik ve fonksiyonel bir seçenek olmasından dolayı yöneldiği konteyner evler, sizin için de ideal bir yaşam alanı olabilir. O halde gelin, zihninizde beliren soru işaretlerini gidermek üzere konteyner ev yapımı hakkındaki ayrıntıları birlikte inceleyelim.

Konteyner ve prefabrik yapıların birbirinden ayrılan özelliklerini öğrenmek için Konteyner ile Prefabrik Yapıların Farkları Nelerdir? başlıklı içeriğimize göz atabilirsiniz.

Konteyner Ev Yapımı Aşamaları

Tıpkı prefabrik evler gibi ihtiyaca göre farklı büyüklükte ve özellikle üretilebilen konteyner evler, portatif ve ekonomik bir seçenek arayanlar için mükemmel bir tercih haline geliyor. Üstelik bir süre sonra yaşayacağınız adres değişse dahi konteyner evinizi de yanınıza alıp yeni adresinize taşımanız mümkün olabiliyor. Bu ve benzeri birçok yönüyle tercih nedeni yaratan konteynerlerde yaşama konusunda kaygıların giderilmesi için ise konteyner ev yapımı hakkında yeterli bilgiye sahip olmak önem taşıyor. Peki konteyner evde yaşamak için hangi aşamalardan geçmek gerekiyor?

Yasal İzinlerin Alınması

konteyner ev yapımı için yasal izin belgelerini imzalayan adamın eli

Hızlı inşa süreci ve taşınabilir özelliğinden dolayı konteyner evlerin herhangi bir izne ihtiyacı olmadığını düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz demektir. Çünkü imar yönetmeliklerine uygun hareket etmek, konteyner ev yapımında en önemli noktalardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Fakat elbette bu aşama, betonarme evlerde olduğundan daha farklı işliyor.

Konteyner ev yapımı için öncelikle konteyner projesine ait belgelerle birlikte bağlı bulunan belediyeye başvurmak gerekiyor. Gerekli izinler alındıktan sonra ise diğer adımlara geçmek için önünüzde bir engel kalmıyor. Ancak yine de izin süreçlerinin bölgeden bölgeye değişiklik gösterebileceğini de göz önünde bulundurmanızda fayda var.

Buna ek olarak imarsız arsalarda yapı inşası konusunda bilgi sahibi olmak için de İmarsız Arsaya Prefabrik Ev Yapılır Mı? başlıklı içeriğimizi inceleyebilirsiniz.

Zeminin Hazırlanması

Konteyner evin tamamen düz bir zemine oturtulması şart. Aksi halde kapı ve pencereler işlevlerini yerine getiremeyebilir. Bu nedenle konteyner evin nakliyesinden önce zemin incelemesi yapılmasında büyük yarar var. Zeminin düzeltilmesi için beton harç kullanabilir ve terazinin de desteğiyle temelin tamamen düzleştiğinden emin olabilirsiniz.

Zemin hazır hale getirildikten sonra ise konteyner evinizin fabrika üretimine başlanabilir. Kaynaksız yapı teknolojisiyle üretilen konteyner ev inşası sırasında civata ve somun bağlantıları kullanılır. Yüzey kaplaması ise isteğiniz doğrultusunda değişkenlik gösterebilmektedir. Bu aşamalar da tamamlandıktan sonra nihayet sıra, konteyner evin nakliyesi ve hazırlanan zemin üzerine oturtulmasına geliyor.

Konteyner Evin Kurulumu

vinç ile taşınan 3 adet kırmızı konteyner

Proje doğrultusunda üretilen konteyner eviniz, belirlenen konuma bir vinç yardımıyla yerleştiriliyor. Bu noktada konteynerin yerleştirileceği zemin üzerinden elektrik kablolarının geçmediğinden de emin olmak gerekiyor. Vinç sayesinde düz zemine indirilen konteyner evin kapı ve pencerelerinin düzgün bir şekilde çalışıp çalışmadığını da kontrol etmenizde yarar olduğunu belirtmiş olalım. Bir aksilik olması halinde konteyner yapı firması ile görüşerek durumu bildirmeniz, evinizin bir an önce onarılmasına önayak olacaktır.

Elektrik ve Su Tesisatının Tamamlanması

Konteyner yapının bir yaşam alanına dönüşmesi için artık son adımlara yaklaştığımızı söyleyebiliriz. Bu anlamda, evin temel ihtiyaçlarınızı karşılayabilmesi için elektrik ve su donanımlarının eksiksiz olarak tamamlanması gerekiyor. Aydınlatma bağlantıları, su giderleri, temiz su deposu, borular, sıcak su için ısıtıcı ve yalıtım malzemeleri gibi ihtiyaçların da konteyner eve yerleştirilmesinden sonra her şeyin işlevini yerine getirip getirmediğini anlamak için son kontrolleri yapmanızı tavsiye ederiz.

Eşyaların Taşınması

yeni evin içine yerleştirmek üzere getirilmiş ve üst üste konmuş koliler

Fabrika ortamında ve çok kısa bir sürede üretilen konteyner evinizin kurulumu tamamlandıysa, şimdi son adıma hazır olduğunuzu belirtmekten mutluluk duyarız. Geldiğimiz noktada bir konteyneri sıcak ve samimi bir yuvaya dönüştürmek için son dokunuşları yapmak, yani ailenize ait tüm eşyaları taşıyıp yerleştirmek dışında bir ihtiyacınızın kalmadığını söylemek yanlış olmayacaktır.

Ancak eşyaları yerleştirip evinizin dekorasyonunu sonlandırmadan önce konteyner evinizin içini özenli bir şekilde temizlemeniz gerektiğini de unutmamalısınız. Bunun da ardından yeni evinizde artık ailenizle birlikte mutlu günlere başlayabilirsiniz!

Konteyner evinizin iç tasarımı ve dekorasyonu konusunda fikir sahibi olmak için Hayalinizdeki Yaşam Alanı İçin Konteyner Ev İçi Nasıl Olmalı? başlıklı içeriğimizden yararlanabileceğinizi de belirtmek isteriz.
Önceki Yazı Home Ofis Nedir ve Çalışma Ortamı Nasıl Olmalıdır?

Yorum Yap

Yorumlarınız Görülmeden Önce Onaylanmalıdır

* Zorunlu Alanlar


YOL TARİFİ