Bütçenizi Sarsmadan En Ucuz Müstakil Ev Nasıl Yapılır?

Bütçenizi Sarsmadan En Ucuz Müstakil Ev Nasıl Yapılır?

Ailenizle birlikte içinde mutlu günlerinizi geçireceğiniz müstakil bir ev hayal ediyor, fakat bu evin ne kadara mal olacağı hakkında fikir yürütmekte zorlanıyor musunuz?

Dikey mimarinin giderek daha popüler hale geldiği ve ferah, bahçeli evlerin yerini çok katlı evlerin aldığı bir dünyada bu hayalinizi gerçekleştirebilmenin çok masraflı olacağını dahi düşünüyor olabilirsiniz.

Fakat aksine müstakil ev tasarımları, artık geleneksel hale gelmiş olan çok katlı dairelerden hala daha ekonomik. O halde en ucuz müstakil ev nasıl yapılır diye sorduğunuzu duyar gibiyiz. Bu noktada Villa Yapı’nın bilgi birikimine kulak vermenizi tavsiye ederiz.

Bir evin müstakil olabilmesi için öncelikle bağımsız olması gerektiğini belirtmiş olalım. Yani buna göre diğer hiçbir yapı ile arasında duvar sınırı olmaması gerekiyor.

Öte yandan belirli bir arsa üzerine inşa edilecek müstakil evin en fazla üç katlı olabileceğini söylemekte de fayda var. Müstakil ev tanımından sonra dilerseniz artık en ucuz müstakil ev nasıl yapılır sorusunun yanıtını verelim.

Zihinlerdeki Soru: En Ucuz Müstakil Ev Nasıl Yapılır?

Eskiden en yaygın yaşam alanlarından biri olan müstakil evler, artık günümüzde daha çok şehir merkezlerinden uzaktaki yerleşim birimlerinde görülmektedir. Ancak bahçesi, garajı, verandası ve tercihe göre diğer ek alanları ile müstakil evler, özellikle çocuklu aileler için son derece ideal.

Eğer siz de yüksek katlı ve sıkışık bir dairede yaşamak yerine huzur dolu bir müstakil evde yaşamayı hayal ediyorsanız, müstakil ev türleri ve maliyet kalemleri hakkında bilgi sahibi olmanızda büyük fayda var.

Buna ek olarak, toplam maliyeti hesaplarken evin arsa payı miktarı ve kaba inşaat bedelinin de eklenmesi gerektiğini unutmamalısınız. Tüm bu bilgiler doğrultusunda hayallerinize bir adım daha yaklaşmak için inceleyebileceğiniz uygun fiyatlı müstakil ev türleri...

Kerpiç Müstakil Ev

kerpiçten yapılmış müstakil ev

Kerpiç evler, ülkemizde en çok kırsal alanlarda görülüyor. Oldukça ekonomik bir inşaat ürünü olan kerpiç müstakil evler, çevre dostu yapıları ve doğal ısı yalıtımları ile dikkatleri çekiyor.

Diğer yandan lüks, 1. sınıf, 2. sınıf ve 3. sınıf inşaat kategorilerinde kerpiç ev inşa edilebileceğini de belirtmiş olalım. Saman kullanılarak inşa edilen kerpiç müstakil evlerde, ahşap iskeletin en büyük maliyet kalemlerinden biri olduğu söylenebilir.

Kerpiç müstakil evin inşa sürecinde ilk önce samandan yapılmış paneller yan yana getirilerek duvarlar oluşturuluyor. Sonra kireç ve topraktan hazırlanan harç yardımıyla duvarlar sıvanıyor.

Ardından çatı yerleştiriliyor ve son olarak kapı ve pencereler de takılarak kerpiç ev hazır hale getiriliyor. Kerpiç müstakil evinizin dekorasyonunda evin yapısı ile uyumlu eşyalar tercih ederek estetik ve bütünlük sahibi bir tema yaratabilmeniz de söz konusu olabilir.

Ahşap Müstakil Ev

ağaçtan yapılmış iki katlı ahşap müstakil ev

Kerpiç evlere benzer şekilde doğal bir temaya sahip olan ahşap evler, uzun ömürlü yapıları ve betonarme evlere kıyasla daha ekonomik oluşlarıyla ön plana çıkıyorlar.

Bunun yanı sıra inşaat süreci de görece daha kısa süren ahşap müstakil evlerin sahip olduğu sıcak ve samimi görüntü, içinde yaşanlar kadar yaşamayanların da beğenisini kazanacak türden.

Ahşap müstakil evlerin inşasında temel kurma ve tavan oturtma gibi işlemler söz konusu değildir. Ağaçlardan elde edilen kütüklerin birleştirilmesi esasına dayanan ahşap ev inşa sürecinde tercih edilen ağacın türü ve kütüklerin şekli ve ahşap birleştirme tekniğinin temel maliyet kalemlerini oluşturduğunu söyleyebiliriz.

Ayrıca seçtiğiniz ahşap ev modeli de inşa sürecine ve işçiliğe etki edeceğinden onu da maliyeti etkileyen bir diğer faktör olarak değerlendirebilmek mümkün.

Diğer yandan ahşap müstakil ev kategorisinde inceleyebileceğimiz ahşap prefabrik evler de uygun maliyetli yaşam alanlarına güzel bir örnek oluşturuyor.

Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek ahşap desenli prefabrik ev modelleri sunan Villa Yapı, bu doğrultuda tercih ettiğiniz prefabrik ev modeline ek bir ücret uygulamadan ahşap uygulama yapıyor. Böylece hem pratik hem de uygun maliyete ahşap müstakil ev sahibi olmanıza önayak oluyor.

Konteyner Müstakil Ev

gri renkli konteyner müstakil ev

Konteyner yapılar; bildiğiniz gibi ev, ofis ve diğer pek çok amaca hizmet edebilecek şekilde geliştirilebiliyor. Yenilenebilir, çevreye duyarlı ve taşınabilir konteynerler sayesinde herkesin hayalindeki müstakil eve kavuşması söz konusu olabiliyor.

Üstelik modüler yapıları sayesinde taşınabilir fonksiyona sahip olan konteyner evler, oldukça uygun maliyetlere üretilip çok kısa sürede ev sahibine teslim edilebiliyor.

Isı ve ses yalıtımı ile tesisat gereçleri gibi maliyet kalemlerinin dışında yüksek ölçekli bütçeler gerektirmeyen konteyner evlerden birine sahip olmak için Villa Yapı kalitesini tercih edebilirsiniz.

Böylece işlevsel ve konforlu bir konteyner müstakil ev satın alarak yepyeni bir yaşam alanına kavuşabilirsiniz.

Hayal ettiğiniz evde yaşamanızı sağlayacak önerilerimiz için Konteyner Ev İçi Nasıl Olmalı? başlıklı içeriğimize göz atabilirsiniz.

Prefabrik Müstakil Ev

en ucuz müstakil ev nasıl yapılır sorusuna cevap niteliğinde iki katlı prefabrik müstakil ev

Son yılların en popüler yapılarından prefabrikler, en ucuz müstakil ev nasıl yapılır sorusunun bir diğer cevabını oluşturuyor. Ayrıca depremden korunmak için prefabrik evler oldukça ideal bir seçenek olarak karşımıza çıkıyor.

Son derece dayanıklı yapıları, bir yerden bir yere kolay taşınabilmeleri, uygun maliyetleri, konforlu tasarımları ve sağladığı diğer pek çok avantaj ile diğer ev seçenekleri arasından kolaylıkla sıyrılabiliyor.

Prefabrik müstakil evlerin temel maliyet kalemlerini ise inşa sürecinde kullanılan malzemeler, işçilik ve metrekare cinsinden alan biriminin oluşturduğunu söyleyebiliriz.

Bu doğrultuda tek katlı prefabrik ev fiyatları ile dubleks prefabrik ev fiyatları ortalama değerlerini Villa Yapı’nın web sitesinden öğrenebilirsiniz. Betonarme evlere kıyasla oldukça uygun fiyatlı olan prefabrik evler hakkında diğer detayları öğrenmek için de Villa Yapı ile iletişime geçebilirsiniz.

Betonarme Müstakil Ev

beyaz renkli modern ve lüks betonarme müstakil ev

En çok tercih edilen yapı türlerinden betonarme evler, şehir merkezlerinden kırsal alanlara kadar yaygın olarak kullanılmaktadır. Ancak ağır malzemeler ve son teknoloji ürünü makineler kullanıldığı için bu evlerin teslim süresi diğer müstakil ev seçeneklerine göre oldukça uzun sürüyor.

Bu anlamda betonarme evlerin, sıraladığımız tüm müstakil evler içinde en yüksek maliyetli seçenek olduğunu da ifade etmek yanlış olmayacaktır.

Kullanılan malzemelere, arsa durumuna ve evin konumuna göre fiyatları önemli ölçüde basit inşaat veya lüks inşaat olarak ikiye ayrılan bu yapıların en düşük fiyatları ortalama 250 bin TL dolaylarında olabiliyor.

Öte yandan lüks kategorisine giren betonarme müstakil evlerin en düşük fiyatının 350 bin TL civarında olduğunu söylemek mümkün. Dolayısıyla bu yapıların en ucuz müstakil ev nasıl yapılır sorusuna bütçeniz doğrultusunda alternatif bir yanıt olabileceği savunulabilir.

Önceki Yazı Home Ofis Nedir ve Çalışma Ortamı Nasıl Olmalıdır?

Yorum Yap

Yorumlarınız Görülmeden Önce Onaylanmalıdır

* Zorunlu Alanlar


YOL TARİFİ