Kır Evi Hayalinizi Nasıl Gerçekleştirebilirsiniz?

Kır Evi Hayalinizi Nasıl Gerçekleştirebilirsiniz?

Pek çok kişinin hayalidir bir kır evinde huzurla yaşamak. Şehrin stresi ve gürültüsünden uzak bir kırsalda doğa ile iç içe, tüm aile üyeleriyle birlikte mutlu bir hayat sürmeyi kim istemez ki zaten? Fakat ne yazık ki kimileri bu tür bir eve sahip olmanın o kadar da kolay olmadığını düşünüyor. Oysa konforlu ve huzurlu bir kır evi fikrini gerçeğe dönüştürmek, sanıldığından çok daha kolay!

Kır evi fikri sizin de hayallerinizi süslüyor, fakat bu hayali nasıl gerçekleştirebileceğiniz konusunda soru işaretlerine sahipseniz prefabrik yapı sektörünün öncü firmalarından Villa Yapı’ya kulak vermenizde fayda var! Uzun yıllardır ev ve ofis konusunda hayallerinizin tam karşılığını veren bir firma olarak kır evi hayalinizi gerçekleştirmeniz için de yanınızda olduğumuzu gururla söyleyebiliriz.

İster şehrin ortasında isterseniz de kırsalda konumlandırabileceğiniz bir kır evi için ihtiyacınız olan her şeyi bu içeriğimizde sizin için listeledik. Geriye yalnızca önerilerimizi okuyup bir an önce harekete geçmeniz kalıyor. O halde dilerseniz gelin, sizi kır evi hayalinize yaklaştıracak adımları birlikte inceleyelim.

Kır Evi İçin Dış Cephe Malzemelerini Seçin

Kır evi konseptinin genellikle ahşap malzemeler içerdiğini söylemek yanlış olmayacaktır. Diğer yandan elbette bu tamamen sizin tercihinize bağlı. Yani kır evinizde daha farklı bir tema yaratmak istiyorsanız, seçim sizin! Fakat ahşap görünümlü bir ev hayaliniz varsa, bunun için ek ücret ödemenize gerek olmadığını da belirtmek isteriz. Nasıl mı? Villa Yapı’nın ahşap desenli prefabrik evleri sayesinde seçtiğiniz prefabrik evin dış cephe kaplamasında herhangi bir ek ücret söz konusu bile olmaksızın ahşap desen uygulaması yapılabiliyor. Böylece o hep istediğiniz ahşap evde yaşamak için bütçenizi zorlamanıza da gerek kalmıyor.

iki katlı ve ahşap kır evi

Bu sırada betonarme, prefabrik, konteyner veya hangi malzemeden inşa edilmesini tercih ediyorsanız ona göre diğer dış cephe malzemelerine de karar vermeniz gerektiğini unutmamalısınız. Bu doğrultuda duvarların oluşturulması için gereken yapı malzemeleri, ısı ve ses yalıtımı için kullanılacak plakalar ve çatı malzemelerinin kaliteli ve güvenilir ürünler arasından seçilmesi önemli.


İç Yapı Malzemelerine Karar Verin

Evinizin iç cephesi de en az dış cephesi kadar özen hak ediyor. Çünkü hayatınızı içinde geçireceğiniz evinizin zevkinize uygun, güvenli ve sağlam bir yapıda olması, uzun vadede evinizde daha mutlu olmanızı sağlıyor. Dolayısıyla iç cephe için gerekli yapı malzemelerini seçerken de dış cephede olduğu gibi kaliteli ve güvenilir markaların ürünlerini tercih etmenizde yarar var. Bu arada buhar ve nem önleyici plakalardan yanmaz kaplamalara, boya veya duvar kağıdı malzemelerinden zemin döşemesine kadar birçok materyal evinizin içini yuva haline getirecek malzemeleri oluşturuyor.

Dekorasyonu Kır Evine Uygun Hale Getirin

toprak tonlarında ev dekorasyonu

Sıra, ailenizle birlikte yaşayacağınız kır evinin dekorasyonuna geldi. Bu noktada tabii ki tüm aile üyelerinin zevkleri büyük önem taşıyor. Ancak kır evi söz konusu olduğunda dekorasyonda genellikle çiçekler, doğal tonlar ve pastoral dokunuşların ön plana çıktığını göz önünde bulundurmakta fayda var. Evinizin dekorasyonunda bu tür çıkış noktalarından yararlandığınız takdirde kır evinin ruhunu çok daha iyi yansıtabileceğinizi belirtmek isteriz.

Bu anlamda ahşap mobilyalar, açık renkler, minimal tasarımlara sahip objeler, toprak veya bej tonlarında perdeler, hasır ipten lambalar kullanarak evinizde doğal unsurlara yer verebilirsiniz. Ayrıca dekorasyonda şıklık kadar konforu da ön plana almanız, evinizi daha işlevsel bir hale getirecektir.

Evinizin istediğiniz dekorasyonu uygulayabilmek için çok küçük olduğunu düşünüyorsanız Evinizi Ferahlatacak 10 Fikirle Küçük Ev Dekorasyonu Nasıl Yapılır? başlıklı içeriğimize göz atmanızı tavsiye ederiz.

Bahçe Düzenlemesi Yapın

Kır eviniz varsa ufak da olsa bir bahçeniz olması gerektiğini de unutmamalısınız. Köklerinize dönebileceğiniz bir bahçe yaratabilmek için ise sadece biraz yeşillik birkaç tane de mobilyaya ihtiyacınız var. Bahçeniz sayesinde kitap okumak, sohbet etmek, güzel yaz akşamlarında yemek yemek için zaman geçirebileceğiniz doğal bir alana sahip olabilirsiniz.

Eğer bahçe yaratmaya yetecek bir alanınız olmadığını düşünüyorsanız evinizin balkonunu değerlendirebilir veya evinizin içinde bahçeye benzer minik ve doğal bir dinlenme alanı yaratabilirsiniz. Bunun için de evinizde ahşap saksıları olan birkaç bitkiye yer vermek, içinizi ferahlatmanıza yardımcı olacaktır. Ayrıca ev bitkilerinizin dekoratif birer obje olarak da değerlendirilebileceğini unutmamalısınız.
Önceki Yazı Home Ofis Nedir ve Çalışma Ortamı Nasıl Olmalıdır?

Yorum Yap

Yorumlarınız Görülmeden Önce Onaylanmalıdır

* Zorunlu Alanlar


YOL TARİFİ