pembe prefabrik köy evi bahçesi

Köy Evi Bahçe Düzenleme Önerileri ile Yaşam Alanlarınızı Dönüştürün

Şehirden nefes almak için kaçış noktası arayışı, insanları birçok farklı çözüm bulmaya itmiştir. Eğer siz de çözümü şehirlere 1-2 saat uzaklıkta bulunan kırsal bölgelere yerleşmekte bulduysanız, köy evi bahçe düzenleme önerileri araştırmanız gereken en önemli konulardan biri olabilir.

Yılın tüm stresini üstünden attıracak ve şehrin gürültüsünden uzaklaştırarak enerjinizi artıracak bir evi kim istemez ki?

Bahçeniz için, huzur bulabileceğiniz ve tek başına yapabileceğiniz düzenleme önerileri arayışındaysanız prefabrik yapı sektörünün öncülerinden Villa Prefabrik olarak sizler için hazırladığımız köy evi bahçe düzenleme önerileri yazımızı okumaya başlayabilirsiniz.

Aynı zamanda ev tadilatı ile ilgili fikir almak isterseniz blog sayfamızda bulunan Ev Tadilat Fikirleri ile Evinizi Yenileyin! başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Köy Evi Bahçe Düzenleme Önerileri

köy evi

Baharın gelmesiyle bahçenizi yaza hazırlayarak tatilinizi, vaktinizi huzurlu bir şekilde geçirmek için hem uğraşırken keyif alabileceğiniz hem de yaşadığınız çevreye güzellik katabileceğiniz fikirleri sizler için derledik.

Villa Prefabrik olarak sizler için hazırladığımız bu rehberi okuduktan sonra sahip olacağınız fikirlerle bahçenizin son derece güzelleşeceğine eminiz.

Hayal gücünün sınırsız olması bahçenize yapabileceklerinizi de sınırsız hale getirir. Bahçenizin boyutu ne olursa olsun yapacağınız eklentiler bahçenizi ve evinizi muhteşem hale getirecektir. 

Bakımı kolay bahçe fikirlerinden daha yüksek bütçeli peyzaj fikirlerine, bahçenizi keyifli hale getirmek için ilham kaynağınız olacak fikirlere birlikte bakalım.

  1. Doğal Taş Yolu Döşemesi

taş yol

Bahçe kapınızdan evinizin içine kadar olan mesafeyi doğal taşlarla patika bir yol yaparak değerlendirebilirsiniz. Yolunuzun yanlarına dikeceğiniz çiçekler ve yine yol boyunca toprağa gömerek dizayn edeceğiniz ışıklandırma, geceleri evinize ve bahçenize farklı bir atmosfer katarak arazinizin güzel görünmesini sağlayacaktır.

  1. Bahçenizin Odak Noktasını Çok Fonksiyonlu Yapın 

Bahçenizde oturma alanı olarak kullanacağınız bölgenin ilgi çekiciolduğundan emin olun.  Oturma alanınızdaki masanızın tek fonksiyona sahip olması yerine aynı anda bir ateş çukuru görevi görüyor olması uzun yaz gecelerinde bahçenizin aileniz ve arkadaşlarınız için keyifli bir nokta olmasını sağlayacaktır.

  1. Aydınlatma ile Renkli Bir Bahçe

Güneş enerjisi ile çalışan aydınlatma ürünlerini bahçenizin belirli köşelerine yerleştirerek, çimlerinizi, bitkilerinizi ve evinizin duvarlarını daha canlı gösterebilir aynı zamanda arazinize genişlik katabilirsiniz. Dışarıda geçireceğiniz keyifli vakitleriniz için ışık tutacak bu öneri ile doğaya koruyup evinizin maliyetlerini düşürürken bahçenizi güzelleştirebileceksiniz. 

  1. Yükseltilmiş Sebze Yatağı

İkliminize göre bahçenizde yetiştirebileceğiniz birçok meyve ve sebze bulunuyor. Bunları yükseltilmiş sebze yataklarına dikmek ve yetiştirmek hem bahçenizin görüntüsünü güzelleştirecek hem de doğal beslenmenizi sağlayacak. Bahçenizin büyüklüğü fark etmeksizin yapabileceğiniz bu sebze yatakları, dışarıda kahvenizi keyifle içerken sizlere mutluluk verecek.

  1. Çocuk Parkı

Eğer kalabalık bir aileyseniz ve çocuklarınızla keyifli vakit geçirebileceğiniz bir dekorasyon fikri arıyorsanız taşınabilir çocuk parkları tam size göre. Çitlerle çevirerek ayırt edilebilir hale getirebileceğiniz çocuk oyun alanlarının içine kendinizin de oturabileceği bir köşe yaratarak çocuklarınız oyun oynarken onları izleyebilir birlikte eğlenebilirsiniz.

  1. Doğru Renk Seçimi

bahçesi ağaçlandırılmış pembe köy evi

Bahçeniz için dekorasyon yaparken en önemli unsurlardan biri de doğru renk seçimidir. Pembe ve lila renklerinden oluşan bir renk paleti bahçeniz için her zaman işe yarar. Doğanın yeşiline göre ayarlayacağınız renk seçiminizle, bahçenize derinlik katabilirsiniz.

  1. Ağaçlarınızı Işıklandırın

Yaza dair en klasikleşmiş dekorasyon fikirlerinden birisi de bahçenizde bulunan ağaçlara asacağınız güneş enerjili ışıklandırmalardır. Loş aydınlatma efektini bahçenizde de hissedebileceğiniz bu yöntemle eviniz gün doğana dek yaşayan bir mekan olduğunu herkese hissettirecek.

  1. Doğal Yollarla Basitliği Tercih Edin

Bir yeri yeniden dizayn ederken basitliği tercih etmek her zaman kötü sonuç doğurmaz. Zamanınızın olmamasından kaynaklı olarak daha kolaya kaçmayı tercih ettiğiniz durumlarda bile bahçenizin daha şık ve güzel görünmesi için uygulayabileceğiniz birçok dekorasyon fikri var. Bahçe mobilyalarınızın kumaşlarında nötr renkleri tercih etmek alanınızı ferahlatacaktır. Bakımı zor olmayan ve fazla çaba istemeyen kır çiçeği tohumları ile de renkli bitki efektini alacaksınız.

  1. Çitleriniz Korkutucu Olmak Zorunda Değil

Çitler, güvenliğinizi sağlamak ve kişisel alanınızı korumak gibi önemli özelliklere sahiptir ama bu çitlerinizin kötü görünmesi için bir sebep değildir. Önüne ekleyebileceğiniz bir okuma köşesi veya üzerinde yapacağınız renklendirme çalışması ile evinizin alanının bir parçası haline gelecek çitler sayesinde bahçenizin içerisinde görsel olarak tatmin olacaksınız.

Sizler için derlediğimiz köy evi bahçe düzenleme fikirlerinin sonuna geldik. Yazımızda paylaştığımız önerilerin sizlerin bahçelerinizi daha keyif verici hale getirmenize yardımcı olacağını umuyoruz. Bu öneriler ile dekore edeceğiniz bahçeniz sizler için huzurlu bir yaşam alanı haline gelecektir. 

Köy Evi İçin İdeal Yapı Nedir?

kırmızı çatılı mavi prefabrik ev


Hızlı kurulumu, her bütçeye uygun olması sebebiyle birçok kişi tarafından tercih edilen prefabrik evler, araziniz üzerine yapacağınız bir ev için ideal bir yaşam olanağı sunar. Hem iç hem dış tasarımını özelleştirebileceğiniz, eklemeler yaparak kendiniz için fonksiyonel hale getirebileceğiniz prefabrik evler, zamanınızı ve bütçenizi sarsmadan sizlere kaliteli bir yaşamın anahtarını sunar.

Ortalama olarak 1-2 hafta içerisinde sahip olabileceğiniz bu evler, ekonomik olarak avantajlı olduğu gibi betonarme yapılara oranla depreme daha dayanıklıdır. Büyük bir çoğunluğu deprem bölgesi olan ülkemizde depreme son derece dayanıklı olan prefabrik evleri tercih etmek sizler için çok güvenli ve konforlu bir seçim olacaktır. 

Blogumuzda yer alan Arsa Sahipleri İçin Farklı Bütçelere Uygun Konut Türleri başlıklı yazımızı okuyarak prefabrik konusunda Türkiye’nin öncü firmalarından olan Villa Prefabrik'in müşterilerine sunduğu tek katlı ev ya da dubleks ev seçeneklerinden birini seçip yaptırabileceğiniz evinizin bahçesine uygulayacağınız bahçe düzenleme önerileriyle bahçenizi keyifli hale getireceksiniz! 

Sonraki Yazı Müştemilat Ne Demek? Prefabrik Yapılarda Müştemilat

Yorum Yap

Yorumlarınız Görülmeden Önce Onaylanmalıdır

* Zorunlu Alanlar


YOL TARİFİ