Betonarme Evin Üzerine Prefabrik Ev Yapılabilir mi?

Betonarme Evin Üzerine Prefabrik Ev Yapılabilir mi?

Betonarme ev üzerine prefabrik ev yapılır mı sorusu, prefabrik ev sahibi olmak isteyen çoğu kişinin merak ettiği konular arasında yer alır. Özellikle maddi yetersizliklerden dolayı betonarme ev inşaatına devam edemeyen kişiler bu konuda tedirgin olabilir. Peki önceden temeli atılmış betonarme ev üzerine prefabrik yapı yapılabilir mi?

Bu soruyu “evet” şeklinde yanıtlayabiliriz. Yani betonarme ev üzerine prefabrik yapı yapılabilir. Hatta sadece temel üzerine değil aynı zamanda betonarme bir ev üzerine de prefabrik kat atmak mümkündür. Ancak betonarme ev üzerine prefabrik yapı söz konusu olduğunda dikkat edilmesi gereken birtakım noktalar vardır.

Prefabrik yapı sektörünün öncü markalarından biri olan Villa Prefabrik olarak hazırlamış olduğumuz bu içeriğimizde betonarme ev üzerine prefabrik konusuna dair bilmeniz gerekenleri açıklıyor olacağız.

Ek olarak, Betonarme Ev mi Prefabrik mi? Merak Edilen Sorunun Cevabı Yazımızda! başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.

Betonarme Ev Üzerine Prefabrik Yapı Nasıl Yapılır?

prefabrik yapı inşaati

Betonarme ev üzerine prefabrik yapı yapabileceğinizi belirttik fakat bu noktada dikkat etmeniz gereken bazı durumlar vardır. Peki tam olarak betonarme ev üzerine prefabrik yapı nasıl yapılır? Bunun 4 temel maddeyi uygulamalısınız. Bu maddeler ise şu şekildedir:

1. Beton Yapı Uygunluğunu Kontrol Edin

Betonarme ev üzerine prefabrik ev inşa etmeden önce ilk olarak beton yapıyı kontrol etmelisiniz. Bu noktada beton yapının tek katlı olması gerekir. Eğer iki katlı bir betonarme yapı söz konusu ise bu işlem yapılamaz.

Ayrıca betonarme evin prefabrik evi taşıyabilmesi için sağlam bir yapıda olması gerekir. Sağlam ve dayanıklı yapıda olmayan betonarme yapılar, prefabrik yapı yapıldıktan sonra çökme tehlikesi ile karşı karşıya kalabilir. Temelin dayanıklı olması için de prefabrik yapının düz bir zemine yerleştirilmesi gerekir.

2. Çatıya Dikkat Edin

prefabrik yapı çatı inşaati

Betonarme ev üzerine prefabrik ev yaparken dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta ise çatı olacaktır. Eğer önceden yapılan betonarme evin çatısı düz değilse, prefabrik ev kurulumu yapılamaz. Öte yandan profesyonel kişiler tarafından düz olmayan çatılar kaldırılabilir. Böylece prefabrik yapı için uygun bir alan oluşturulur.

Buna ek olarak çatı üzerinde bulunan güneş paneli, anten veya herhangi başka teçhizatın bulunmaması gerekir. Aksi takdirde prefabrik yapı betonarme yapı üzerine oturmayacaktır. Bu da yine yıkılmalara neden olabilmektedir.

Ancak betonarme yapının çatısı sökülüp prefabrik yapı kurulumu yapıldığında, prefabrik evin üzerine betonarme ev ile aynı çatı makası koyulmamalıdır. Bunun yerine prefabrik yapı ve duvar arasındaki bölüm çatı makasları ile kolonlara bağlanmalıdır.

3. Gerekli Ölçüleri Alın

prefabrik yapı ölçüsü alan işçi

Temelin ve çatının uygunluğunu kontrol ettikten sonra artık gerekli ölçüleri yapabilirsiniz. Bu doğrultuda betonarme evin ölçülerini doğru bir şekilde almalısınız. Yanlış ölçülen değerler istenmeyen sonuçlara neden olabilir. Bu da prefabrik yapının betonarme ev üzerine oturmamasına neden olur. Örneğin 45 m2’lik prefabrik ev yine aynı ölçüdeki betonarme yapı için uygun olacaktır.

4. Sabitleme İşlemini Yapın

Son olarak sabitleme işlemini yapmalısınız. Halihazırda bir temeliniz olduğundan dolayı bu işlem için ek bir temel atmanıza gerek yoktur. Bunun için betonarme evin boş alanına prefabrik ev iskeletlerini sabitleyebilirsiniz. Prefabrik ev iskeletini sabitledikten sonra ise duvar ve çatıyı yerleştirmelisiniz.

Siz de yukarıdaki 4 maddeyi uygulayarak betonarme ev üzerine prefabrik yapı yapabilirsiniz. Ancak işlemi gerçekleştirmek için alanında uzman bir ekip ile çalışmanız gerekir. Bu noktada bizimle iletişime geçerek aklınızdaki soruların yanıtlarına ulaşabilirsiniz.

Betonarme Ev Üzerine Yapılan Prefabrik Yapılar Sağlam mı?

prefabrik yapı inşaatinde çalışan işçi

Betonarme ev üzerine prefabrik ev nasıl yapılır sorusunu yanıtladık. Öte yandan betonarme yapıların üzerine yapılan evlerin sağlam olup olmadığı da merak konusu. Peki bu yapılar sağlam mıdır? Eğer sağlam ise ne kadar dayanıklıdır?

Betonarme ev üzerine yapılan prefabrik yapıların oldukça sağlam olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Öyle ki prefabrik yapıların kendisi zaten başlı başına dayanıklı yapılar arasında yer alır. Prefabrik ev malzemeleri genellikle hafif olacağından dolayı betonarme kata herhangi bir baskıda bulunmayacaktır. Tam da bu nedenle betonarme ev üzerine prefabrik ev yapımı tercih edilebilir.

Prefabrik evler hakkında bilgi edinmek için Detaylı Rehber: Prefabrik Ev Özellikleri Nelerdir? başlıklı yazımızı okumanızı da tavsiye ederiz.

Ayrıca depreme dayanıklı evlerin özelliklerini belirttiğimiz Depreme Dayanıklı Evler ile Bilinmesi Gereken Her Şey başlıklı içeriğimiz de ilginizi çekebilir.

Ayrıca şunu da belirtmek gerekir ki bu yapılar, deprem veya herhangi bir doğal afete karşı da dayanıklı olacaktır. Fakat betonarme ev üzerine prefabrik ev yaparken her ayrıntıya ekstra önem vermelisiniz. Örneğin herhangi yanlış ölçüm, yapının zarar görmesine ve hatta yıkılmasına dahi neden olabilir.

Bu yazımızda sizler için merak edilen konulardan bir tanesi olan betonarme ev üzerine prefabrik ev yapılabilir mi sorusunu geniş bir şekilde ele aldık. Eğer siz de maddi yetersizliklerden ya da başka herhangi bir nedenden dolayı betonarme ev inşaatını yarıda bıraktıysanız, üzerine prefabrik bir kat atabilirsiniz. Fakat belirttiğimiz gibi bu işlemin dikkatli bir şekilde ve profesyonel bir ekip tarafından yapılması gerekir.

Eğer siz de prefabrik bir ev sahibi olmak istiyorsanız alanında uzman Villa Prefabrik ev modellerinden istediğinizi tercih edebilirsiniz. Bu noktada tek katlı prefabrik ev ya da dubleks prefabrik evler arasından hoşunuza giden modeli kolay ve hızlı bir şekilde satın alabilirsiniz!

Önceki Yazı Veranda Nedir? Veranda Dekorasyonu Nasıl Yapılır?
Sonraki Yazı Kış Günlerinde Evinizi Isıtacak Alternatif Isınma Yöntemleri

Yorum Yap

Yorumlarınız Görülmeden Önce Onaylanmalıdır

* Zorunlu Alanlar


YOL TARİFİ