İlham Alacağınız Çatı Katı Modelleri

İlham Alacağınız Çatı Katı Modelleri

Çift katlı evler özellikle kalabalık ailelerin ya da konforlu bir yaşam alanında yaşamak isteyenlerin ilk tercihlerinden biri olarak ön plana çıkıyor. Bu evlerde eve yapılan genel düzenlemelerin yanı sıra çatı katının dekorasyonu ise ayrı önem taşıyor. Peki prefabrik evleri dekore ederken ilham alabileceğiniz çatı katı modelleri neler olabilir? 

İki ya da daha yüksek katlardan oluşan evlerde, en üst kat ile çatının arasında kalan bölüm, çatı katı olarak adlandırılır. Çok da uzak olmayan bir geçmişte genellikle atıl durumda bırakılan ya da çeşitli malzemeler için depolama alanı olarak kullanılan çatı katını dekore ederek yaşayan bir mekan haline dönüştürmek mümkün. 

Bununla birlikte yaşam alanlarını dekore etmek oldukça zevkli bir iş olsa da işlevselliği geri plana atmadan yeni bir alan yaratmak, her zaman zannedildiği kadar kolay olmayabilir. 

Bu nedenle bizler de prefabrik yapı sektörünün öncü markalarından Villa Prefabrik olarak hazırlamış olduğumuz yazımızda, amacına uygun bir şekilde kolaylıkla dekore edebileceğiniz çatı katı modellerine yer vermek istedik. 

Öte yandan çatı katı dekorasyonundan ziyade eviniz için daha ayrıntılı inceleyebileceğiniz dekoratif fikirlere ihtiyacınız var ise Trendlere Uygun Pratik Ev Dekorasyonu Fikirleri başlıklı yazımızı da mutlaka incelemenizi tavsiye ediyoruz. 

Dekorasyonda İlham Kaynağı Olacak Çatı Katı Modelleri

Şıklıkla dekore edilmiş bir çatı katı, dubleks bir evde yaşamanın belki de en iyi yanlarından biri. Peki siz prefabrik evinizde çatı katını ne amaçla kullanmayı düşünüyorsunuz? 

Bir yatak odası olarak mı yoksa home office çalışma ortamı olarak mı? Yoksa çatı katını bir oturma odası veya çocuk odası olarak değerlendirmek mi istiyorsunuz?

Kullanım amacınız ne olursa olsun, eğer bu alanı doğru bir biçimde dekore etmeyi başarabilirseniz, hem kendiniz için hem de evinizin diğer üyeleri için son derece şık bir yaşam alanı yaratabilirsiniz.

İşte çatı katını dekore ederken ilham alabileceğiniz, eşsiz alanlar oluşturmanıza yardımcı olacak nitelikte dekorasyon önerileri!

1. İşlevsel Mobilyalar 

minimal tasarıma sahip bir çalışma odası

Çatı katındaki hareket alanının evin diğer bölümlerine göre çok daha kısıtlı olduğu göz önünde bulundurulduğunda, evin bu kısmında olabildiğince işlevsel mobilyalar tercih etmeye özen göstermelisiniz. 

Örneğin, oturma odaları için sandıklı koltuk modelleri; çalışma odası olarak kullanılan çatı katı için geniş depolama alanlarının bulunduğu masa ve dolaplar ya da çocuk ve genç odaları için bazalı yatak modelleri; çatı katı için ideal mobilya çeşitlerinden olacaktır. 

Bunun yanı sıra büyük ve kullanışsız mobilyalar yerine kompakt tasarımı ile dikkat çeken mobilya alternatiflerini seçenekleriniz arasına eklemeyi unutmayın!

2. Açık Renkler 

Tercihinizi açık renklerden yana kullanmak, çatı katı modellerine karar verirken uygulamaya koyacağınız en doğru kararlardan biridir. Çünkü açık renkler, en dar alanların dahi geniş ve ferah görünmesine yardımcı olurlar. 

Bu anlamda duvarlarınızı boyarken fildişi, beyaz gibi açık renklere yönelebilirsiniz. Öte yandan mobilya seçiminde de koyu renklerden kaçınarak olabildiğince açık renkleri tercih etmenizi tavsiye ederiz. . 

Eğer prefabrik evinizin duvarlarının rengini değiştirmek istiyor fakat cesaret edemiyorsanız Fırçaları Hazırlayın! Püf Noktalarıyla Ev Nasıl Boyanır? başlıklı yazımızdan ilham alabilirsiniz!

3. Aynalar

modern tasarımlı bir banyo

Doğru alanlara yerleştirilen aynalar, şık bir illüzyon oluşturarak bir yerin olduğundan daha büyük ve ferah görünmesine yardımcı olurlar. Eğer evinizin çatı katını dekore edecekseniz sizler de ayna kullanımını atlamadan olduğundan daha geniş ve aydınlık görünen bir oda dekoru oluşturabilirsiniz. 

Üstelik bunun için tek yapmanız gereken, çatı katının dekorasyonuna en uygun aynayı seçip pencerenin tam karşısına konumlandırmak. Böylelikle odanın içerisine giren doğal ışık aynaya yansırken ayna da ışığı etrafa dağıtacaktır. 

Ayrıca, dar alanları geniş gösterecek daha farklı dekorasyon fikirleri için Evinizi Ferahlatacak 10 Fikirle Küçük Ev Dekorasyonu Nasıl Yapılır? başlıklı yazımıza mutlaka göz atmanızı öneririz.

4. Aksesuarlar 

Aksesuarlar ev dekorasyonunda çok önemli bir yere sahiptir. İşte tam da bu nedenle, çatı katını süslemek için seçtiğiniz aksesuarların da hem evin veya odanın genel havasına uygun olması hem de gereksiz yer kaplamaması gerekir. 

Eğer dar bir çatı katınız var ise bu alanda büyük aksesuarlar kullanmak yerine daha minimal fakat göze hitap eden alternatiflere yönelmenizi tavsiye ederiz. 

5. Aydınlatma Çözümleri 

çatı katı yatak odası

Çatı katları, eğimli bir tavana sahip olmalarının yanı sıra içeri giren doğal ışık miktarının az olması nedeniyle epey karanlık alanlardır. Evinizi çatı katını doğru şekilde aydınlatmak, bu ortamda yapmış olduğunuz en küçük değişikliklerin dahi daha çarpıcı ve şık görünmesine yardımcı olacaktır. 

Bu noktada çok geniş olmamaları nedeniyle tercih ettiğiniz aydınlatma ürünlerinin olabildiğince işlevsel ve küçük olmasına özen göstermeniz gerekiyor. Son dönemde trend olan aplik duvar aydınlatmaları ya da minimalve şık avizeler odanızdaki ışık miktarını arttırmaya yardımcı olacak şahane bir çözüm önerisi olabilir!

Bu yazımızda sizler için evinizin çatı katını düzenlerken sizlere ilham olacağını düşündüğümüz önerileri listeledik. Eğer evinizde boş duran bir çatı katı var ise sunduğumuz fikirlerden; kişisel zevklerinize, evinizin planına ve bütçenize en uygun olanları değerlendirerek çatı katını baştan yaratabilirsiniz. 

Son olarak geniş bir yaşam alanı sunması ile ev sahiplerine yüksek konfor sunan dubleks prefabrik evlerin iyi ve kötü yanlarını merak ediyorsanız Dubleks Ev Planları İle Avantajlı ve Dezavantajlı Yanları başlıklı yazımıza göz atabilirsiniz! 

Önceki Yazı Prefabrik Duvar Temizliğine Yardımcı Olacak İpuçları
Sonraki Yazı Konteyner Yapılarda Kullanılan Galvaniz Nedir?

Yorum Yap

Yorumlarınız Görülmeden Önce Onaylanmalıdır

* Zorunlu Alanlar


YOL TARİFİ