Arsa Sahipleri İçin Farklı Bütçelere Uygun Konut Türleri

Arsa Sahipleri İçin Farklı Bütçelere Uygun Konut Türleri

Villa, yalı, müstakil ev ya da prefabrik yapılar… Evini yenilemek isteyenler ya da yeni bir ev yaptırmak isteyenlerin bu konuda atacağı ilk adım farklı konut türleri arasında seçim yapmak. Elbette bunun için farklı konut tiplerini tanıyarak bu konuda akıllarındaki soru işaretlerini gidermek de karar verme noktasında büyük önem taşıyor.

Herkes yaşamını hayallerine yakışan, gönlüne göre bir evde sürdürmeyi ister. Her bir ayrıntısını isteklerimize ve beklentilerimize göre tasarladığımız, bütçemize ve yaşam tarzımıza uygun bir ev inşa etmek için ise farklı konut tipleri konusunda belli başlı bilgilere sahip olmak gerekiyor.

Nasıl bir konutta yaşamak istediğinize karar verme noktasında size yardımcı olabilmek adına biz de prefabrik yapı sektörünün öncüsü Villa Prefabrik olarak farklı bütçelere, yaşam stillerine ve lokasyonlara göre kategorize edilmiş konut türlerini bir araya getiriyoruz.

İçeriğimizi okuyarak farklı konut türleri hakkında detaylı bilgi sahibi olabilir, böylece tercihlerinizi daraltarak sizin için en ideal konut tipinin hangisi olduğuna çok daha hızlı karar vererek uygulama aşamasına geçebilirsiniz.

Farklı Beklentilere Uygun Olarak İnşa Edilebilecek Konut Tipleri 

Arsa sahipleri için bu alana inşa edecekleri yapının tipini ifade eden konut türü kavramı, bu yönde bir adım atmak isteyen kişiler tarafından en sık araştırılan konulardan bir tanesi.

Bu anlamda fonksiyonel tarzda kurgulanan ve daha konforlu bir hayat sürmeyi mümkün kılan konut türleri ile ilgili bilgi sahibi olmak, kendiniz ve aileniz için daha doğru seçimler yapmaya yardımcı oluyor.

O halde sözü daha fazla uzatmadan arsanıza yaptırabileceğiniz konut türleri ile ilgili bilgi verelim.

1. Villa

en çok tercih edilen konut türleri arasında yer alan bahçeli bir villa

Şehir hayatından sıkılarak daha sakin bir yaşamı hayatının merkezine alan ve buna uygun bir bütçesi olan hemen herkesin ilk tercihi mimarisiyle büyüleyen villalar oluyor. Genellikle doğa ya da deniz manzarasına sahip olan villalar tek katlı olabileceği gibi, 2,3 hatta 4. kata kadar çıkabiliyor. Buna ek olarak ikiz, loft, dublex, triplex gibi ihtiyaçlara uygun olarak planlanmış ve inşa edilmiş villa türleri de bulunuyor.

Eğer şehir merkezinden uzakta bir arsa satın almak istiyorsanız müstakil konut türü sayılabilecek villaları tercih edebilir, isterseniz yalnızca hasta sonlarını ve resmi tatilleri isterseniz de tüm zamanlarınızı burada keyifle geçirebilirsiniz.

Villa yapılar hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak için Villa Ne Demek? Villada Yaşam Hakkında Bilmeniz Gerekenler başlıklı içeriğimize göz atabilirsiniz.

2. Taş Ev

önünden taş bir yol geçen ve duvarlarında taş kullanılmış modern ve lüks bir taş ev

Yaygın olarak Avrupa’da yaygın olan taş evler, şık ve doğal olarak tasarlanmış dış görünümü ile ülkemizde de sıklıkla tercih edilen konut türleri arasında yer alıyor. Şık tasarımının yanı sıra fonksiyonel artıları da taş evlerin tercih edilmesinin temel sebeplerinden bir tanesi.

Arsanıza bir taş ev inşa etmek istiyorsanız, yapımında doğal taşlar kullanabileceğiniz gibi endüstriyel taşlardan da yararlanabilirsiniz. Masal diyarlarından fırlamış gibi görünen taş evlerde kullanılan taşların nakliye sürecinin inşa edilen diğer konut türlerine göre daha pahalıya mal edildiğini söylemek mümkün.

Bunun yanı sıra uzun bir süre bakım gerektirmemesi nedeniyle bu konut tipleri, aradan yıllar geçtikten sonra harcadığı maliyeti de karşılayabilmektedir.

Buna ek olarak doğal taşların kullanılması ile inşa edilen taş evler birer ekolojik yapı olarak da kabul edilebilir. Eğer arsanıza bir taş ev yaptırmaya karar verirseniz Estetik ve Doğal: Taş Ev Yapımı Hakkında Merak Edilenler başlıklı içeriğimizi okuyarak bu konu ile ilgili daha ayrıntılı fikir edinebilirsiniz.

3. Bungalov Evler

deniz kenarında güzel bir manzarası olan ahşap malzemeden yapılmış bungalov ev

Doğa ile bütünleşmiş yaşamın gittikçe popüler hale gelmesiyle çok tercih edilen konut türleri arasında adını ilk sıralarda gördüğümüz bungalov evler, genellikle kırsal ve ormanlık alanlarda ya da deniz kenarında inşa edilmektedir.

Yapımında ahşap malzemelerin kullanıldığı ve genellikle tek katlı olarak inşa edilen bungalov evler, şehrin merkezinden uzaklaşmak ve yeşiller içinde huzurlu bir kaçamak yapmak isteyen ailelerin hafta sonları gitmek için yaptırdıkları ev seçeneklerindendir.

Uygun maliyetli olması nedeniyle pek çok konut tipine göre daha tercih edilir olan bungalov evler buna ek olarak oksijen sirkülasyonu sağlaması nedeniyle romatizma, astım gibi rahatsızlıkları önler.

Doğayla iç içe bir yaşama dahil olmak istiyorsanız bungalov evleri tercih edebilirsiniz.

4. Taşınabilir Evler

istenilen yere taşınabilen çift katlı modüler prefabrik ev

Özellikle son dönemde popülerliğini git gide arttıran, modüler evler olarak da bilinen taşınabilir evler de en çok tercih edilen konut türleri arasında yer alıyor.

Yapım aşamasında altına yerleştirilmiş olan iskelet ile bir yerden başka bir yere taşınması son derece pratik olan taşınabilir evler, bunun yanı sıra uygun maliyetli oluşuyla da arsa sahipleri için çok daha cazip hale geliyor.

Altına taşıyıcı iskelet sistemi yerleştirildiği takdirde tüm ahşap, konteyner ve prefabrik ev modelleri taşınabilir ev özelliğine sahip olabilmektedir.

5. Müstakil Evler

geniş bir bahçesi olan ve modern çizgilere sahip müstakil ev

Mülkiyetin yalnızca evde yaşayanlara ait olduğu müstakil evler de arsa sahiplerinin tercih edebilecekleri konut türleri arasında. Genellikle şehir dışındaki lokasyonlarda sık sık gördüğümüz müstakil evler, daha sakin bir yaşam tarzını benimseyen kişiler için ise adeta biçilmiş kaftan.

Mahremiyete önem veren geniş ailelerin rahatlıkla yaşayabileceği müstakil evler, istenilen büyüklükte ve malzemelerle inşa edilebiliyor. Bu doğrultuda tek yapmanız gereken ise bütçenizi ve arsanızın bulunduğu konumun coğrafi özelliklerini göz önünde bulundurarak nasıl bir evde oturmak istediğinize karar vermek.

Eğer müstakil evinizi en ucuz şekilde nasıl inşa edebileceğiniz konusunda aklınızda soru işaretleri varsa Bütçenizi Sarsmadan En Ucuz Müstakil Ev Nasıl Yapılır? başlıklı içeriğimize göz atabilirsiniz.

6. Prefabrik Evler

modern tasarıma sahip tek katlı bir prefabrik ev

Bugün, ekonomik, portatif ve konforlu olması nedeniyle en çok tercih edilen konut türleri arasında kendine önemli bir yer edinmiş olan prefabrik evler de hayallerinizdeki evi inşa etmenize yardımcı olabilir.

Hem kırsal alanlarda hem de şehir merkezinde inşa edilebilen prefabrik evleri dublex ya da tek katlı yapılar olarak ihtiyacınıza göre tasarlamanız mümkün. Prefabrik evler, çok kısa sürede inşa edilebilir olmasını yanı sıra depreme dayanıklılığı ve bütçe dostu olmasıyla da tercih sebebidir.

Eğer ev seçiminizi prefabrik yapılardan yana kullanmak isterseniz bu noktada prefabrik yapı sektörünün öncülerinden olan Villa Prefabrik’e güvenebilir, aklınızdaki soru işaretlerini yanıtlamak için iletişime geçebilirsiniz.

Önceki Yazı Kargir Ev Ne Demek? Kargir Evlerin 7 Özelliği
Sonraki Yazı Depreme Dayanıklı Evler ile Bilinmesi Gereken Her Şey

Yorum Yap

Yorumlarınız Görülmeden Önce Onaylanmalıdır

* Zorunlu Alanlar


YOL TARİFİ