Daha Ferah Alanlar İçin Küçük Mutfak Dekorasyonu Önerileri

Daha Ferah Alanlar İçin Küçük Mutfak Dekorasyonu Önerileri

Zannediyoruz ki hemen herkes bol ışık alan, geniş ve ferah bir evde oturmak ister. Bunun yanı sıra en güzel yemeklerinizi hazırlamış olduğunuz mutfağınızın da, içinde rahatlıkla hareket edebileceğiniz kadar geniş olmasını istemeniz oldukça doğal. Yine de evinizin mutfağı bu beklentilerinizi karşılamıyorsa üzülmenize hiç gerek yok çünkü küçük mutfak dekorasyonu önerileri ile mutfağınızı olduğundan geniş göstermek mümkün!

Bu doğrultuda biz de sizler için en uygun maliyetlerle en iyi yaşam alanlarını üreten Villa Yapı olarak mutfağınızı daha geniş gösterme konusunda size yardımcı olabilecek küçük mutfak dekorasyonu fikirlerini içeren kısa bir liste hazırladık.

İçeriğimizi dikkatlice okuduktan sonra mutfağınıza en uygun olan ve en beğendiğiniz önerileri hayata geçirebilir, kendi emeğinizle hayal ettiğiniz mutfağa kavuşabilirsiniz! O halde dilerseniz lafı daha fazla uzatmadan yazımıza hızlıca giriş yapalım.

Küçük Mutfak Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

Evinizin mutfağının küçük olmasından mı yakınıyorsunuz? Oysaki sizin için büyük öneme sahip olan bu sorunun çözümü, yalnızca mutfağınızı en doğru şekilde dekore ve organize etmekten geçiyor.

Daha sonra mutfağınızın nasıl ferahladığını ve kullanışlı hale geldiğini fark ettiğinizde buna kendiniz de şaşıracaksınız. İşte evinizin en önemli alanlarından biri olan mutfaklarınızı daha geniş göstermenize yardımcı olacak küçük mutfak dekorasyonu önerileri!

Mutfağınızın Duvarlarına Raf Ekleyin

Duvarlarında raflar olan küçük bir mutfak

Mutfağınızın boş duvarlarına eklemiş olduğunuz raflar, hem her zaman elinizin altında olması gereken mutfak eşyalarını hem de dekoratif aksesuarlarınızı koyabileceğiniz şık ve fonksiyonel çözümler olarak karşımıza çıkıyor.

Bu sebeple küçük mutfak dekorasyonu için fikir arayışındaysanız, mutfağınızın boş duvarlarına asmış olduğunuz raflarla daha ferah bir alan yarayabilirsiniz.

Mutfağınıza yerleştireceğiniz rafların tarzını, mutfak dolaplarınıza ya da mutfağınızın mobilyalarına uygun olarak seçebilir, üzerine baharatlarınızı, tahıllarınızı, görmek istediğiniz fotoğraf çerçevelerini hatta tencere ve tabaklarınızı yerleştirebilirsiniz.

Rafların yanı sıra mutfak duvarlarına mutfağınızın tarzına uygun askılar asarak sürekli kullandığınız eşyalarınızı bu askılarda tutabilirsiniz.

Açık Renkleri Tercih Etmeye Özen Gösterin

Evinizin diğer dar odaları için olduğu gibi mutfaklarda da daha ferah bir görünümün anahtarı açık renkleri tercih etmek. Bu nedenle eğer mutfağınızın tüm planını henüz yeni oluşturuyorsanız mutfak dolaplarınızı beyaz, bej ya da kremrengi gibi açık renkler arasından seçmenizi öneririz.

Ek olarak mutfak mobilyalarınızı da siyah, turuncu gibi koyu renkler yerine açık renklerde tercih edebilirsiniz. Eğer daha canlı bir görünüm elde etmek istiyorsanız elbette kontrast renkleri de bir arada kullanabilirsiniz.

Beyaz eşyalarınızı da mutfağınızın tarzına uygun renklerde satın alabilirsiniz. Hatta daha minimal bir görünüm elde etmek için mutfağınız için alacağınız diğer elektronik alet ve cihazları da aynı tarza uyum sağlayacak şekilde tercih edebilirsiniz.

İşlevsel Tezgahlar Tercih Edin

uzun bir tezgahı olan şık mutfak

Eğer mutfağınız küçükse dikkate alabileceğiniz bir diğer dekorasyon önerisi ise tezgahınızı boydan boya inşa etmek. Böylece tezgahın altına yaptıracağınız dolaplar ile de daha çok depolama alanı elde etmiş olursunuz.

Mutfağınıza Giren Işığı İyi Kullanın

Mutfağınızdaki pencerenin önünü kapattığınızda içeri dolacak doğal ışığı engellemiş olursunuz. Bu da hem mutfağınızın daha karanlık olmasına neden olur hem de güneş ışığı ile ısınmasını engeller. Dolayısıyla küçük mutfak dekorasyonu için ışığı engellemeyecek önerileri göz önünde bulundurmalısınız.

Bunun için pencerenin tam karşısındaki duvara bir ayna asarak mutfağa dolan güneş ışığının daha geniş bir alana yayılmasını sağlayabilirsiniz. Öte yandan mutfak pencereleriniz için de kalın perdeler yerine daha ince ve ışığı geçiren perdeler kullanabilirsiniz.

Çekmecelerinizi İyi Organize Edin

çekmecesi açık bir mutfak dolabı

Küçük mutfak dekorasyonu için etkili olacağını düşündüğümüz bir diğer yöntem ise çekmecelerinizi işlevsel bir şekilde düzenlemek olmalı. Bunun için dilerseniz çekmecelerinizi çeşitli bölmelere ayırarak pek çok farklı mutfak malzemesini bu alanda depolayabilirsiniz.

Bu yöntem yalnızca mutfağınızı daha geniş göstermekle kalmaz, daha temiz ve düzenli görünmesine de yardımcı olur.

Tekerlekli Dolaplar Kullanın

Mutfağınızda her zaman elinizin altında olmasına gerek olmayan fakat yine de orada bulundurmanız gereken malzemeler olabilir. Bunları ise tezgahların üzerinde tutmak hoş olmayan bir görüntü kirliliğine neden olacaktır.

Bunun yerine, eğer mutfağınız buna müsaitse dolaplarınızın arasına gizleyebileceğiniz tekerlekli bir dolap edinebilirsiniz. Böylece hem dar alanınızı daha verimli kullanmış hem de dolaplarınızda yer kaplamasını istemediğiniz kavanozlar ya da başka malzemeler için korunaklı bir saklama alanı yaratmış olacaksınız.

Sürgülü Kapı Kullanın

Kapı yerine perde ile kapatılmış küçük ve dar bir mutfak

Eğer mutfağınız küçükse içeriye doğru açılan kapılar çok fazla alan işgal edebilir. Bu yüzden sabit bir kapı kullanarak mutfağınızın daha dar görünmesine neden olmak yerine kapının kapladığı alanı azaltmak adına sürgülü ya da akordiyon mutfak kapılarını tercih edebilirsiniz.

Bunun yanı sıra kapı kullanmak yerine daha sade bir görünüm yaratma noktasında bohem stile sahip perdeler de işinize yarayacaktır.

Mutfağınızı Işıklandırın

Daha önce de belirtmiş olduğumuz gibi mutfağınıza giren ışık miktarı, buranın havasını hemen değiştirecektir. Bu nedenle eğer mutfağınızda büyük bir pencere yoksa ya da yeterince ışık almıyorsa aydınlatmalardan yararlanabilirsiniz.

Mutfağınızın tarzına uygun olarak seçtiğiniz aydınlatmalar şık bir hava katmasının yanı sıra mutfağın daha geniş görünmesine yardımcı olur. Elbette bu noktada seçmiş olduğunuz aydınlatma türü de önemli.

Tavana büyük avizeler asmak, özellikle de mutfak tavanı alçaksa başarısız bir sonuç elde etmenize neden olur. Bunun yerine tezgahın üst kısmına spot ışıklar yerleştirebilirsiniz. Ayrıca, yere konumlandırdığınız bir abajur yerine duvarlara sabitlediğiniz ışıklar mutfağınızın daha büyük görünmesini sağlar.

Büyük Mobilyalardan Uzak Durun

minimalist bir şekilde tasarlanmış şık ve modern bir küçük mutfak

Eğer mutfağınız küçükse yemek masasını ya da sandalyelerinizi de olabildiğince küçük seçmeniz büyük önem arz ediyor. Aksi takdirde hem bunları mutfağa sığdırmakta zorlanabilirsiniz hem de sığsa bile mutfağınızın daha da dar görünmesine ortam hazırlamış olursunuz.

Mutfağızın genişliğine uygun ölçülerdeki mobilyalarla ise şık bir atmosfer yaratabilirsiniz. Ek olarak sabit mobilyalar yerine taşınabilir modüler mobilyalar mutfağınız için daha doğru bir seçim olacaktır.

Bu yazımızda sizler için küçük mutfak dekorasyonu önerilerini sıraladık. Eğer evinizin mutfağı küçükse ve hem mutfağınızın daha ferah görünmesini istiyor hem de dar alanlarınızı daha verimli bir şekilde kullanmayı umuyorsanız önerilerimizi dikkate alabilirsiniz.

Aklınızdaki fikirleri kolaylıkla uygulayabileceğiniz mutfaklar ve evler yaratmak için ise Villa Yapı’nın hem kaliteli hem de uygun maliyetli prefabrik ev seçeneklerini incelemenizi öneririz.

Mutfak dekorasyonu kadar önemli olan bir diğer konu da evinizin diğer odalarını nasıl dekore ettiğiniz. Eğer ev dekorasyonu konusunda da yeni önerilere ihtiyacınız varsa Trendlere Uygun Pratik Ev Dekorasyon Fikirleri başlıklı yazımızdan ilham alabilirsiniz!

Tüm bunlara ek dekorasyona ilginiz varsa ve evinize şık dokunuşlarda bulunmaktan hoşlanıyorsanız Keyifli Bir Kış Bahçesi İçin Dekoratif Fikirler ve Evinizi Ferahlatacak 10 Fikirle Küçük Ev Dekorasyonu Nasıl Yapılır başlıklı içeriklerimize göz atmanızı öneririz.

Önceki Yazı Son Zamanların Popüler Yazlık Ev Modelleri
Sonraki Yazı Kargir Ev Ne Demek? Kargir Evlerin 7 Özelliği

Yorum Yap

Yorumlarınız Görülmeden Önce Onaylanmalıdır

* Zorunlu Alanlar


YOL TARİFİ