Son Zamanların Popüler Yazlık Ev Modelleri

Son Zamanların Popüler Yazlık Ev Modelleri

Yazlık ev modelleri, yaz ayları yaklaşırken yeni bir ev satın almak isteyenlerin hakkında en çok araştırma yaptıkları konulardan bir tanesi. Özellikle son dönemde yaz tatillerinde şehrin gürültüsünden uzak bir yerde, ailesiyle keyifle vakit geçirmek isteyen kişiler için yazlık evler epey popüler.

Her ne kadar ilk bakışta tasarımları ile dikkat çekseler de geniş fiyat aralıkları ile ev satın almak isteyenler için pek çok farklı alternatif bulunuyor. Üstelik yazlık ev olarak anılsa da bu evler, bulundukları lokasyona göre yılın tüm zamanları da kullanılabilmekte.

Bugün sizler için hazırlamış olduğumuz içeriğimizde, alıcıların en çok ilgisini çeken yazlık ev modellerini bir araya getiriyoruz. İçeriğimizi inceledikten sonra hangisinin kişisel zevklerinize ve bütçenize daha yakın olduğuna karar verebilir, inşa aşamasına geçebilirsiniz!

Hem Fonksiyonel Hem Estetik Yazlık Ev Modelleri

estetik görünüme sahip bir yazlık ev

Yazlık ev denildiğinde ev satın alacak kişiler için en önemli kriterler sırasıyla ev için gerekli olan bütçe, evin sunduğu konfor ve tasarımı. Örneğin kalabalık aileler daha geniş alana sahip yapılara yönelirken çekirdek aileler tercihlerini daha minik ve şirin evlerden yana kullanabiliyor.

Elbette evin tasarımı ile doğrudan ilişkili olan bir diğer konu ise satın almak istediğiniz yazlık ev için ayırdığınız bütçe. Yazlık ev olarak adlandırdığımız bu evler her ne kadar uzun yıllar boyunca kullanılabilen yaşam alanları olsa da yalnızca yaz sezonlarını geçirmek istediğiniz bir ev için o kadar bütçe ayırmak istemeyebilirsiniz.

Fakat nasıl bir ev seçerseniz seçin, seçmiş olduğunuz evin size ve ailenize gerçekten konfor sunuyor olması ve içerisinde keyif dolu vakit geçiriyor olmanız önemli. Günümüzde ev satın almanın pek de kolay olmadığı düşünüldüğünde ise seçtiğiniz yazlık evin her detayının içinize sinmesi ve sizlere aradıklarınızı sunması gerekli.

Eğer yakın zamanda yaz aylarında vakit geçirebileceğiniz bir ev yaptırmayı planlıyorsanız fakat buna yönelik aklınızda henüz yanıt bulmayan çeşitli soru işaretleri varsa şu anda doğru yerdesiniz.

İçeriğimizi incelemeye devam ederek sizler için hazırladığımız yazlık ev modellerine göz atabilirsiniz. İşte son zamanların popüler yazlık ev modelleri!

Yazlık Ahşap Ev

en çok tercih edilen yazlık ev modelleri arasında yer alan ahşap ev

Yazlık ev modelleri listemizin ilk sırasında yer alan ahşap evler, doğal görümümü ve estetik tasarımı ile gören herkesin hemen ilk bakışta beğenisini toplayan ev çeşitlerinden biri olarak ön plana çıkıyor.

Her ne kadar estetik görünümü ile dikkat çekse de yazlık ahşap ev modellerinin ne yazık ki çeşitli dezavantajları olduğunu da belirtelim. İlk olarak eğer yazlık evinizi yağış alan bir bölgeye inşa etmeyi planlıyorsanız ahşap evlerin buna pek de uygun olmayacağını söylemek mümkün.

Öte yandan, inşa sürecinin uzun olması, düzenli olarak bakım gerektirmesi ve bu nedenle ortaya pek çok ekstra maliyet çıkarıyor olması da ahşap yazlık evlerin dezavantajları arasında yer alıyor.

Yaptırmak istediğiniz yazlık ev modeli gerçekten ahşap bir ev ise fakat hem yeteri kadar zamanınız hem de ayıracak bütçeniz yok ise endişelenmenize gerek yok. Villa Prefabrik kalitesi ile üretilen ahşap görünümlü prefabrik evleri inceleyerek konforlu, estetik ve uygun maliyetli bir ahşap yazlığa sahip olabilirsiniz!

Yazlık Taş Ev

önünde genç bir kadının poz verdiği yazlık ahşap ev

Yazlık ev modelleri listemizin ikinci sırasında ise Anadolu coğrafyasının en çok tercih edilen yapı çeşitlerinden biri olan taş evler yer alıyor. Oldukça özel mimari yapılardan biri olan taş evlerin yaz mevsiminde tercih edilmesinin en önemli sebeplerinden bir tanesi ise sıcaktan etkilenmek istemeyenlere serinlik sağlaması.

Fakat hem uzun yapım süreleri hem de yüksek maliyetleri nedeniyle yazlık taş evler de ne yazık ki tercih edilmeden önce bir daha düşünülmesi gereken yapılardan bir tanesi.

Öte yandan yapımı maliyetli olsa bile uzun yıllar boyunca bakım gerektirmemesi ve hem ısıtma hem de soğutma fonksiyonlarını kendiliğinden yerine getirebiliyor olmaları ise taş evlerin sözünü ettiğimiz yüksek maliyetlerini zamanla tolere eden özellikleri arasında yer alıyor.

Eğer taş evler ile ilgili ayrıntılı bilgi edinmek istiyorsanız bu konu hakkında hazırlamış olduğumuz Estetik ve Doğal: Taş Ev Yapımı Hakkında Merak Edilenler başlıklı içeriğimize göz atmanızı öneririz.

Yazlık Prefabrik Ev

en sevilen yazlık ev modelleri arasında yer alan verandalı prefavrik ev

Prefabrik evler, hem uygun fiyatlı hem de kısa sürede kurulabilir olmaları nedeniyle dünyanın hemen her yerinde hem yazlık hem de kışlık ev olarak tercih edilen yapı türlerinden biri.

Prefabrik evlerin, ev sahibi olmak isteyenlere sunduğu en büyük avantaj ise bir yerden başka bir yere kolaylıkla taşınabilir olmaları. Öte yandan ailelerin üye sayılarına yönelik olarak farklı metrekare alternatifleri ile tek katlı ve dubleks olarak satışa sunulan yazlık prefabrik ev modelleri; üretim ve inşalarının da oldukça kısa sürmesi nedeniyle çokça tercih ediliyor.

Prefabrik yapıların uygun fiyatlı olması, depreme karşı dayanıklı olması ve konforlu olması ise bu yapı türlerinin tercih edilmesindeki diğer nedenler olarak sıralanabilir. Eğer lüks bir yazlık eve sahip olmak istiyorsanız fakat bu iş için ayıracağınız bütçeyi minimumda tutmak niyetindeyseniz prefabrik evler hem aileniz hem de sizin için epey avantajlı olabilir.

Tüm bunların yanı sıra zamanla prefabrik yazlık evinize ilerleyen süreçte farklı ihtiyaçlarınız doğrultusunda balkon ekleyebilir, içini genişletebilir ya da evinizi bir yerden başka bir yere taşıyabilirsiniz.

Eğer yazlık ev modelleri konusunda tercihiniz prefabrik evlerden yana olacaksa yapım sürecine ilişkin daha detaylı bilgi edinmek için Prefabrik Ev Nasıl Yaptırabilirim? başlıklı yazımıza göz atabilirsiniz.

Kararınızı verdikten prefabrik yapı sektörünün öncü markalarından biri olan Villa Prefabrik ile iletişime geçebilirsiniz.

Yazlık Konteyner Ev

önünde bir kadının çalıştığı konteyner ev

Tıpkı prefabrik evler gibi yazlık konteyner ev modelleri de hem uygun fiyatlı hem de modüler olmaları nedeniyle yazlık bir ev inşa etmek isteyenlere pek çok avantaj sunuyor. Bunun yanı sıra fabrika ortamında üretilen parçaların kolaylıkla taşınabilir ve kurulabilir olması da konteyner yapıların yazlık ev olarak tercih edilmesinde rol oynayan en güçlü özellikleri arasında yer alıyor.

Yazlık evler için olmazsa olmaz çözümlerden biri olan ısı yalıtımı, kişiselleştirilebilmiş iç mekan özellikleri ve daha pek çok avantajı nedeniyle konteyner evler yazlık ev olarak değerlendirilmesi gereken yapı türlerinden.

Konteyner yapıların diğer tercih nedenleri için Konteyner Yapılar Neden Tercih Ediliyor? başlıklı yazımızı inceleyebilirsiniz.

Son olarak yazlık evlerin uzun yıllar boyunca kullanılacağı düşünüldüğünde konteyner yapıları tercih edenler için malzeme kalitesi ve dayanıklılık ön planda tutulması gereken en önemli iki kriter. Bu doğrultuda üreticinizi doğru seçmenizin büyük önem taşıdığını da belirtmiş olalım.

Beklentilerinizi karşılayacak yazlık ev modelleri için yazlık konteyner ev modelleri için de üretimden kuruluma dek tüm aşamalarda Villa Prefabrik kalitesine güvenebilirsiniz.

Yazlık Ev Modelleri Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

ev konusunda araştırma yapan bir çift

Yazlık ev seçerken değerlendirebileceğiniz yazlık ev modellerini sıraladık. Fakat yazlık olarak kullanacağınız bir ev satın almaya karar verdiyseniz tüm aşamaların sonucunda memnun olabilmek adına bazı önemli noktaları da göz önünde bulundurmanız gerekiyor.

Yazlık ev yaptırmadan önce ilk olarak evinizi hangi lokasyonda konumlandıracağınızı belirlemeniz önemli. Böylelikle evinizin dış cephesinde kullanacağınız malzeme çeşidine ve yalıtım türüne karar verebilir, ortaya ortalama bir maliyet çıkarabilirsiniz.

Seçtiğiniz alanın arazi yapısı da daha sağlam bir yazlık eve sahip olma noktasında başka bir kriter. Eğer inşa süreci tamamlanmış bir ev almak yerine her detayını kendi zevklerinize göre yeni baştan kurmak istiyorsanız evin arsanızın hangi konumunda yer alacağını hava şartlarına göre de belirleyebilirsiniz. Böylece yaz aylarında güneşli havadan en iyi şekilde yararlanabilirsiniz.

Uzun yıllar boyunca kullanacağınız, ailenizin ve sizin en sevdiğiniz yerlerden biri olan yazlık evler aynı zamanda önemli bir yatırım aracı. Bu yüzden seçiminizi buna uygun olarak yapmalı, bütçenize en uygun ve en kaliteli yapıyı tercih etmelisiniz.

Bütçe hesaplamalarınızı iyi yapmalı, bu hesabın içerisine mobilya seçimi, evin iç dekorasyonu; ekstra tadilatlar ve bahçe düzenlemesi gibi önemli olan diğer konuları da dahil etmelisiniz.

Eğer yeteri kadar bütçeniz yok ise Yeni Ev Almayı Planlayanlar İçin Konut Kredisi Nasıl Alınır? başlıklı içeriğimize göz atabilirsiniz.

Prefabrik yapı sektöründeki uzmanlığımız ile sizler için hazırladığımız diğer yazılar için blog sayfamızı ziyaret etmeyi unutmayın!

Önceki Yazı Bir Hobi Evi Yaptırmak İçin 4 Neden
Sonraki Yazı Daha Ferah Alanlar İçin Küçük Mutfak Dekorasyonu Önerileri

Yorum Yap

Yorumlarınız Görülmeden Önce Onaylanmalıdır

* Zorunlu Alanlar


YOL TARİFİ