konteyner ev içi, konteyner evde yaşamak, tek odalı konteyner ev

Hayalinizdeki Yaşam Alanı İçin Konteyner Ev İçi Nasıl Olmalı?

Herkesin hayalinde ailesiyle iyi koşullarda hayatlarını sürdürmelerine ortam hazırlayan bir ev mutlaka vardır. Aslında çoğunlukla hayali kurulan; evi oluşturan malzemeler değil, içindeyken sorunsuz ve huzurla yaşamayı mümkün kılan atmosferdir. Dolayısıyla evin apartman dairesi veya prefabrik olması o kadar da önemli olmayıp, genellikle yaşam koşulları ve bütçeyle doğru orantılı olarak karar verilen bir seçimdir. Çünkü aile üyeleri istedikten sonra arzulanan yaşam alanı konteyner ev içinde de, rezidansta da yaratabilirler.

Son dönemlerde giderek popüler hale gelen, hem ekonomik olma özelliği ile herkes için ulaşılabilir olan hem de yenilenebilir tasarım imkanları sunan konteyner yapıların hayal ettiğiniz yaşam alanına dönüşmesinin tamamen sizin elinizde olduğunu söylemek mümkün! Üstelik geleneksel betonarme evlere kıyasla çok daha çevre dostu olan konteyner evleri dilediğiniz yere taşıyarak ister kır evi isterseniz de şehrin merkezinde müstakil ev olarak kullanabilirsiniz. 

Ancak elbette bir evi yuvaya dönüştürmede büyük rol oynayan faktörlerden biri de iç tasarım ve dekorasyon. Peki hayalini kurduğunuz yuvaya kavuşmak için konteyner ev içinde nelere önem vermelisiniz?

Konteyner Evin İçinde Mutlaka Olması Gerekenler

konteyner yapı, konteyner ev

Geleneksel evlere göre çok daha kısa sürede inşa edilebilen konteyner evleri ufak dokunuşlarla seri üretim evlerden farklılaştırabilmek mümkün. Ancak bundan önce, kullanışlı ve konforlu bir yaşam alanı yaratmak için bir evin olmazsa olmazlarına odaklanmak gerekiyor. Bu doğrultuda uzun vadede sorun yaşatmayacak, içinde keyifle yaşamaya imkan sağlayacak ve aile üyelerinin temel ihtiyaçlarına yanıt verecek donanım materyallerinin konteyner evinizin içinde bulunduğundan emin olmalısınız. İşte hayalinizi gerçekleştirmek için konteyner evinizde öncelikle bulunması gereken teçhizatlar...

Konteyner evlerin prefabrik evlerle arasındaki farkları öğrenmek için Konteyner ile Prefabrik Yapıların Farkları Nelerdir? başlıklı içeriğimize göz atabilirsiniz.

İç yalıtım

Yalıtım, yaşam alanınız dışarıdaki olumsuz etkenlerden izole etmenizi sağlar. Yağışlı veya rüzgarlı havalar, trafik gürültüsü gibi ev hayatını aksatabilecek durumların yaşanmaması adına konteyner ev içinde ısı ve ses yalıtımı yaptırmanız oldukça kritik. Bu anlamda düşük maliyetli olması için malzemeden kaçmamanızda büyük yarar var. Aksi halde başlangıçta kaynak tasarrufu yaptığınızı düşünseniz bile zamanla hem paranızı hem de enerjinizi verimsiz kullandığınızı pişmanlıkla fark etmeniz olası. 

Dolayısıyla ısı ve ses yalıtımı söz konusu olduğunda çok fazla düşünmenize gerek olmadığını söyleyebiliriz. Kışın evinizin iyi ısınabilmesi, yaz sıcağının evde sizi bunaltmaması, kar ve yağmur suyunun konteyner evin içine sızmaması, ailenizin dış seslerden etkilenmemesi ve evin içindeki konuşmaların dışarıdan duyulmaması için mutlaka kaliteli malzemelerle yalıtım yaptırmalısınız. 

Ayrıca yalıtım sayesinde fatura maliyetlerini önemli ölçüde düşürebilmek de mümkün. Öte yandan evinizin değerlenmesinde de yalıtım malzemelerinin büyük bir rol oynadığını belirtebiliriz. Yalıtım malzemeleri seçiminde ise profesyonellerdend estek almanız şart. Çünkü fiberglass, poliüretan köpük, mineral yün gibi çok sayıda yalıtım malzemesi mevcut ve bu malzemelerden hangilerinin eviniz için en uygun materyal olduğunu belirlemek, yalıtım konusunda verimliliği artırmanıza yardımcı olacaktır. 

Bunlara ek olarak, basit çözümlerle evinizin yalıtımında büyük farklar yaratabilmeniz de söz konusu. Bu anlamda kapıdan sızabilecek hava boşluklarının önüne geçmek için özel olarak geliştirilen kapı bantlarından kullanabilir, pencere doğramlarındaki çatlakları macunlayabilir, pencerelere çift cam taktırabilirsiniz.

Tesisat

konteyner evler, konteyner yaşam alanı, renkli konteynerlar

Konteyner evinizin kurulumundan sonra dış tesisatın tamamlanması gerekiyor. Ancak tesisat işleri elbette evin dışında kalmıyor. Konforlu bir hayat için konteyner ev içinde sigorta bağlantılarının yapılması, su tesisatının gerekli montajlarının tamamlanması ve pis su atıkları için boşaltım sisteminin oluşturulması da büyük önem taşıyor. 

Bu işlemler tamamlandığında ise artık konteyner ev içinin diğer tüm evlerden bir farklı kalmadığını göreceksiniz. Geleneksel evlerde olduğu gibi musluklarınızdan suyunuz akacak, aydınlatma sistemini çalışacak ve atık sularınız ev dışına çıkartılabilecek. Tesisat süreci de bittikten sonra ise geriye konteyner evinizi sıcak bir yuvaya dönüştürmek kalıyor.

Konteyner Ev İçi Dekorasyon Fikirleri

Evinizi ailenizle keyifli zamanlar geçirebileceğiniz, estetik ve fonksiyonel bir yuva haline getirebilmek için yalnızca eşyalarla döşemeniz yeterli değil. Hem evin her köşesini hem de eşyaları verimli kullanabilmek adına yapabilecekleriniz ise aslında hayal gücünüzle sınırlı. Bütçeniz dahilinde atabileceğiniz adımlarla ailenizin her bir üyesini mutlu edebilecek, kendini yuvasında hissettirecek bir ortam oluşturabilirsiniz. Peki bu doğrultuda ne gibi çözümlere başvurabilirsiniz?

Ahşap Paneller Kullanın

Konteyner evinizi standartların dışında tasarlayarak göz alıcı bir hale getirebilirsiniz. Bu anlamda en çok kullanılan panel malzemelerinin dışına çıkarak ahşap materyali tercih edebilirsiniz. Evinizin iç duvarlarında ahşap paneller kullanarak geleneksel evlerden çok daha sıcak bir atmosfere sahip olabilmeniz de mümkün. Bu sayede şehir merkezinde dahi dağ evi görünümüne sahip bir konteynerda yaşayabilirsiniz.

Gün Işığından Yararlanın

konteyner ev, büyük pencereli konteyner ev

Güneş ışığı, insan sağlığı için kritik bir önem taşıyor. Bu nedenle evinizin olabildiğince fazla gün ışığı alabilmesini sağlamanızda yarar var. Bu noktada, pencerelerinizi doğru kullanmanız işinizi kolaylaştıracaktır. Örneğin yerden tavana kadar yükselen pencereler kullanabilir, hatta güneş ışığını en iyi alan odalarda cam duvar tercih edebilirsiniz. Böylece hem güneş ışığından yeterince faydalanma hem de manzaranızı genişletebilme fırsatı yakalayabilirsiniz. 

Açık Mutfağa Şans Verin

Konteyner ev içindeki alanlardan en yüksek verimi alabilmek için oturduğunuz bölüm ile mutfağı bir arada kullanmayı deneyebilirsiniz. Halk dilinde açık mutfak veya Amerikan mutfak olarak da bilinen ve oldukça şık dekore edilebilen bu tarz sayesinde kullanışsız alana yer bırakmayıp her ortamı en fonksiyonel şekilde değerlendirebilirsiniz. 

Asma Kat ile Yer Kazanın

Loft diye tabir edilen tavan yüksekliği yeterince fazla olan evlerden birine sahipseniz bu yüksekliği değerlendirmek için asma kat yaptırabilirsiniz. Asma kat ile evinizi düşeyde daha fazla odaya bölebilir ve böylece daha fazla oda kazanabilirsiniz. Eğer çok katlı bir evde yaşamayı hayal ediyorsanız, asma kat ile bu hayalinize de kavuşabilirsiniz.

Ancak henüz hayalinizi gerçekleştirmek için bir adım atmadıysanız pek çok açıdan avantajlı kullanım sunan konteyner evlerden birine sahip olmak için Villa Yapı’dan destek alabilirsiniz.

Ayrıca ev sahibi olurken hangi adımları atmanız gerektiğini öğrenmek için Ev Nasıl Alınır? başlıklı yazımızı incelemenizi öneririz.

 

Önceki Yazı Home Ofis Nedir ve Çalışma Ortamı Nasıl Olmalıdır?

Yorum Yap

Yorumlarınız Görülmeden Önce Onaylanmalıdır

* Zorunlu Alanlar


YOL TARİFİ