ev hediyesi, hediye kutuları, ev hediyesi ne alınır

Ev Hediyesi Ne Alınır? Sevdiklerinizi Mutlu Edecek 10 Hediye Fikri

Yeni bir evde yaşamaya başlamak, keyifli olduğu kadar da heyecan vericidir. Yeni evlerine taşınan yakınlarınızın bu heyecanına ortak olmak ise sizi de son derece mutlu edecektir. Nesillerdir devam eden yeni ev hediyesi ile ziyarete gitme geleneği ise sevdiklerinizin mutluluğunu katlamanızı garantileyecektir. Fakat ev hediyesi ne alınır, hangi hediye ev sahibini sevindirir noktasında kararsızsanız ev ziyaretine gitme fikri sizin için biraz ürkütücü hale gelebilir. 

Yine de yakınlarınızın yeni evini ziyaret ederken eliniz boş gitmemelisiniz. Kiralık veya satılık, apartman dairesi veya prefabrik ev fark etmeksizin yeni bir yaşam alanına kavuşan sevdiklerinizi hediyelerinizle sevindirmeli ve bu şekilde mutluluklarına ortak olduğunuzu hissettirmelisiniz. Peki ev hediyesi ne alınır, nasıl alınır ve hediye seçiminde nelere önem verilir?

Ev Taşıma Sezonu Başladı: Ev Hediyesi Ne Alınır?

Dünyanın pek çok yerinde yeni bir yere taşınanlara ev hediyesi verilir. Bu güzel geleneğin altında, yaşam alanını taşıyan kişilere yeni evlerinde şans, bereket ve mutluluk dileme anlamı yatar. Bu nedenle alınacak ev hediyesinin işlevsel olmasına önem verilir. Çünkü ev sahiplerinin kullanabileceği türden hediyeler, belli bir ihtiyacı karşılayacağından onları mutlu edecektir. Buna karşın sembolik, fakat önemli bir anlam taşıyan hediyeler de ev sahibini sevindirebilir. 

Dolayısıyla yeni bir eve taşınan arkadaşlarınızı, aile fertlerini ya da diğer tanıdıklarınızı ziyarete giderken önceliğiniz hediyenizin küçük ya da büyük boyutlu olması değil, bir ihtiyacı karşılayabilecek özelliği taşıması olmalıdır. Bu noktada yeni eve taşınan yakınlarınıza hangi eşyalara ihtiyaç duyduklarını direkt olarak sorabilirsiniz. Ev hediyesi almak yaygın bir gelenek olduğundan hediye alırken ev sahibinden destek almanız garip olmayacaktır. 

ev hediyesi, ev hediyesi ne alınır, ev hediyesi vermek, hediye

Fakat yine de ev sahibine neye ihtiyaç duyduğunu sorma konusunda tereddütleriniz varsa veya bu soruyu sorabilecek uygun bir ortam yoksa, yeni evi sizden önce ziyarete giden tanıdıklarınızın desteğine başvurabilirsiniz. Bu anlamda, gittikleri evde gözlerine çarpan bir ihtiyaç söz konusu ise sizi en doğru hediyeyi alma konusunda yönlendirebilirler. 

Böyle bir imkanınız da yoksa o halde ihtiyaç olması muhtemel eşyaları göz önünde bulundurarak alacağınız hediyeye karar verebilmeniz de mümkün. Bu doğrultuda, ne kadar fazla olursa o kadar makbul olabilecek eşyalar hediye seçiminde uygun olabilir. Öte yandan çok işlevsel olmasa dahi ev sahibi için anlamlı olabileceğini düşündüğünüz eşyalar da yeni eve taşınan yakınlarınızı tahmin edemeyeceğiniz kadar mutlu edebilir. İşte evlerini taşıyan sevdiklerinizi mutlu etmenizi garantileyecek birbirinden kullanışlı 10 ev hediyesi fikri…

1. Çay/Kahve Makinesi

çay makinesi, kettle, mutfak

Çay, kültürümüzün önemli bir parçası ve bu nedenle her evde mutlaka çaydanlık vardır. Ancak evlerde çay makinesi henüz evlerin olmazsa olmazı olan çaydanlık kadar yaygın kullanılmıyor. Buna karşın, çay yapmayı çok daha pratik hale getiren çay makineleri içerisindeki çayın uzun süre ideal sıcaklıkta kalmasını sağladığından ev sahibinin işini de kolaylaştıracak işlevsel bir hediye olarak karşımıza çıkıyor.

Ayrıca ev sahiplerinin birçok çeşidi bulunan kahveyi en güzel lezzette tüketmelerini sağlamak için onlara özellikli bir kahve makinesi de hediye edebilirsiniz. Fiyatları bakımından her zaman ilk tercih edilen hediyelerden olmasa da eğer kahveyi çok sevdiğini bildiğiniz bir yakınınızın evini ziyaret edecekseniz, kahve makinesinin onu en mutlu edecek hediyelerden biri olduğunu kesinlikle söyleyebiliriz. 

2. Dekoratif Ayna

Her evin banyosunda ayna vardır, fakat dekoratif aynalar hem evin dekorasyonunu zenginleştirir hem de ev sahiplerinin görünümleri hakkında fikir sahibi olmalarını sağladığı için işlevseldirler. Salonda, oturma odasında veya holde duvara sabitlenecek hoş tasarımlı bir ayna ile siz de yeni eve taşınan yakınlarınızı sevindirebilirsiniz. Üstelik aynalar, küçük evleri olduğundan daha büyük göstermeyi sağladığından bu yolla evin iç tasarımına katkıda bulunabilmeniz de mümkün.

Küçük bir evi ferahlatmanın diğer yollarını öğrenmek için Evinizi Ferahlatacak 10 Fikirle Küçük Ev Dekorasyonu Nasıl Yapılır? başlıklı içeriğimizi de incelemenizi öneririz.

3. Duvar Saati

oturma grubu, duvar saati, dubleks ev, ev dekorasyonu

Ayna gibi bir diğer dekoratif olduğu kadar kullanışlı da olan hediye önerimiz de duvar saati. Herkesin zamanı öğrenmek için bir saate ihtiyaç duyduğu göz önüne alındığında duvar saatlerinin her zaman bir ihtiyaç olduğu rahatlıkla savunulabilir. Ancak duvar saati seçiminde yeni eve taşınan sevdiklerinizin eşyaları ile uyumlu olabilecek tasarımları tercih etmenizde büyük fayda olduğunu da belirtmiş olalım. Aksi halde ev sahipleri evin genel görünümünü ile özdeşleşmeyen duvar saatini kullanmak istemeyebilirler.

4. Ev Düzenleme Çözümleri

Yeni bir ev aslında uzun zamandır gözden kaçıp kalabalık yaratan eşyaları düzenlemek için de iyi bir bahanedir. Bu anlamda siz de yeni eve taşınan yakınlarınızın işlerini daha fazla kolaylaştırmak adına dolapları ve çekmeceleri organize etmeyi mümkün kılan düzenleme araçları hediye edebilirsiniz. Katlanabilir kutular, bölmeli sepetler ve askılı ürünler evin tüm odalarında dağınıklığı önlemeyi ve düzen oluşturmayı sağlayacaktır. 

5. Fincan Seti

Yeni eve ziyarete giderken hediye olarak en çok tercih edilen şeylerden biri de fincan setleri. Siz de yeni evde yeni bir başlangıç yapan yakınlarınızın zevkine uyan fincan takımlarını hediye olarak değerlendirebilirsiniz. Ek olarak, fincan yerine kupa, su bardağı, kadeh gibi ürünlerin setlerini de yeni ev ziyaretine götürebilirsiniz. Ancak bu noktada alacağınız takımın basit bir hediye gibi görünmemesi için zarif ve ilgi çekici detaylara sahip olduğundan emin olmanızda yarar var.

6. Kişiselleştirilmiş Eşyalar

paspas, kapı paspası, evin girişi, sarı kapılı evin girişi

Ev hediyesi ne alınır diye düşünürken standartların dışına çıkmak ve yeni eve taşınan sevdiklerinize çok değer verdiğinizi göstermek istiyorsanız onlar için özel olarak hazırlayabileceğiniz hediye seçeneklerini tercih edebilirsiniz. Ev sahiplerinin isimlerine özel tasarlanan kapı süsü, paspas, duvara asılan anahtarlık gibi orijinal hediyeler alarak hem sevdiklerinize kendilerini özel hissettirebilir hem de ev sahibine gelen diğer hediyelerden farklı bir örnek sunabilirsiniz. 

7. Lambader

Evleri ışıklandırmak için elbette çeşitli aydınlatma ürünleri kullanılıyor, fakat her evde lambader bulunmuyor. Görünümüyle dekorasyonu zenginleştiren, zarif bir lambader alarak yakınlarınızın işine yarayacak bir hediye verebilirsiniz. Üstelik tüm odayı aydınlatabilen büyük lambaderlerin yanı sıra masa lambası olarak kullanılabilen küçük ve daha uygun fiyatlı lambader seçeneklerini de değerlendirebilirsiniz.

8. Nevresim Takımı

nevresim takımı, ev hediyesi, yatak odası, yatak odası takımı, puantiyeli siyah beyaz nevresim takımı

Ev hediyesi dendiğinde ilk akla gelen ve modası asla geçmeyecek bir hediye olan nevresim takımları sizin de imdadınıza yetişebilir. Çünkü bir evde ne kadar çok sayıda nevresim takımı olursa olsun yeni bir nevresim hiçbir zaman ihtiyaç fazlası olmayacaktır. 

9. Servis Tabağı

Süs eşyası olarak kullanılabileceği gibi kek,pasta, börek servisi için de kullanılabilecek servis tabakları, şık bir ev hediye olabilir. Eğer yeni eve taşınan yakınlarınızın beğenilerine hakimseniz onların zevkine hitap edecek zarif bir servis tabağı veya servis tabağı seti ile sevinmelerini sağlayabilirsiniz. 

10. Tablo

duvar resmi, tablo, ev hediyesi tablo, ev dekorasyonu, oturma odası

Yeni evin duvarlarını süsleyecek, eve ayrı bir hava katacak bir tablo da güzel bir ev hediyesi olabilir. Böylece ev sahibinin tabloyu her gördüğünde sizi mutlu bir şekilde anmasını da sağlayabilirsiniz. Bu anlamda doğaya ait figürler, grafik tasarımlar veya tarihi ögelerin yer aldığı bir tablo ile yeni evin iç mimarisine katkıda bulunabilirsiniz. 

Tüm bu fikirler ışığında ev taşıma sezonu yaklaştığında zihinleri saran ev hediyesi ne alınır düşüncesinin yerini sevdiklerinizin mutlu hallerini bir an önce görme isteğinin alacağından eminiz. 

Kendi evinizi taşıma kararı aldığınızda fikir vermesi açısından Tasarımları ile Öne Çıkan Prefabrik Evlerimizi Gördünüz Mü? başlıklı yazımıza göz atmanızı tavsiye ederiz.

Önceki Yazı Home Ofis Nedir ve Çalışma Ortamı Nasıl Olmalıdır?

Yorum Yap

Yorumlarınız Görülmeden Önce Onaylanmalıdır

* Zorunlu Alanlar


YOL TARİFİ