Kendiniz Yapabileceğiniz 8 Bahçe Dekorasyonu Fikri

Kendiniz Yapabileceğiniz 8 Bahçe Dekorasyonu Fikri

Mutlu bir evin en keyifli alanı hiç şüphesiz bahçesidir. Oldukça pratik bahçe dekorasyon fikirleri ile her mevsim keyfini çıkarabileceğiniz, hayallerinizi süsleyen bahçeye sahip olmanız mümkün. Bunu başarmak için ihtiyacınız olan şeyler ise yalnızca biraz zaman, yaratıcılık ve el becerisi.

Günün tüm stresini ve yorgunluğunu üzerinden atabileceği, tertemiz havayı içine çekerken keyif kahvesini yudumlayabileceği tam da gönlüne göre bir bahçeye sahip olmayı kim istemez ki?

Evinizin bahçesine kendi ellerinizle yapabileceğiniz, tarzınıza uygun bahçe dekorasyon fikirleri arayışı içindeyseniz arkanıza yaslanın ve sıralamış olduğumuz dekorasyon fikirlerini dikkatlice inceleyin. İçlerinden seçtiklerinizi hayata geçirerek bahçenizde şık bir ambiyans yakalayabilirsiniz.

Eğer kış aylarında vakit geçirebileceğiniz bir kış bahçesi yaratma düşüncesi içindeyseniz Keyifli Bir Kış Bahçesi İçin Dekoratif Fikirler başlıklı yazımızı da inceleyebilirsiniz.

Hem Şık Hem Pratik Bahçe Dekorasyon Fikirleri

Sevdiğiniz fikirleri kendi kendinize uygulayarak hayata geçirmeyi seviyor ve eviniz için farklı bahçe dekorasyon fikirleri arıyorsanız doğru yerde olduğunuzu söyleyebiliriz. İçeriğimizde bir araya getirdiğimiz fikirlerin her biri çok fazla zaman kaybetmeden kolayca hazırlayabileceğiniz türden. Üstelik hiçbiri için büyük bütçeler ayırmanıza gerek yok.

Evde geçirdiğiniz vakti çok daha verimli hale getireceğini düşündüğümüz bahçe dekorasyon fikirleri ile hem zamanın nasıl geçtiğini anlamayacaksınız hem de tamamladığınızda ortaya çıkan sonuca hayran kalacaksınız. Öyleyse çok sevdiğiniz bahçenizi küçük dokunuşlarla daha da mükemmel bir yer dönüştürmeniz konusunda size yardımcı olacak bahçe dekorasyon fikirlerine birlikte göz atalım.

1. Renkli Saksılar

3 tane renkli saksı

Bahçe dekorasyon fikirleri konulu içeriğimizin ilk maddesini bahçenizi renklendirerek neşeli bir hava katacak olan renkli saksılar oluşturuyor. Yaşayan bir bahçenin olmazsa olmazı olan çiçeklerinizi her biri rengarenk saksıların içerisine yerleştirmeye ne dersiniz? Üstelik sadece eski bir saksıya, fırçaya ve renkli boyalara ihtiyacınız olacak.

Sonrasında saksılarınızı isterseniz bir bütün olarak birbirinden farklı renklere boyayabilir isterseniz de farklı boyalar ile aynı saksının üzerinde farklı tasarımlar oluşturabilirsiniz. Bu kısmı tamamen sizin yaratıcılığınıza bırakıyoruz.

Eğer saksıların üzerinde farklı desenler oluşturacaksınız daha kolay uygulama yapabilmek ve başarılı bir sonuç alabilmek için boyayacağınız yerleri maskeleme bandı ile işaretleyebilirsiniz. Tarzınızı yansıtan çiçek saksıları eminiz ki bahçenize yepyeni bir soluk getirecek.

2. Bitki Çerçeveleri

Bahçe dekorasyon fikirleri konulu içeriğimizde artık kullanmadığınız çerçevelerle yapabileceğiniz bir çalışma da bulunuyor. Bahçenizin tarzına uygun renklerde boyadığınız çerçevelerin içine dikkat çeken yosunlar ekledikten sonra bahçe duvarınıza asabilirsiniz. Bu sayede bahçenizin duvarlarını da renklendirmiş olacaksınız.

3. Rengarenk Çitler

fırça ile çitleri yeşile boyayan bir el

Eğer bahçe çitleriniz son derece solgun görünüyorsa birkaç fırça darbesiyle onlara bambaşka bir görünüm kazandırmaya ne dersiniz? Bunun için ilk yapmanız gereken sandart kahverengi çitlerinizin yerine bahçenize sıcaklık katacak daha keyifli bir renk seçmek. Renk seçiminizi turuncu, kırmızı, mor gibi dikkat çekici renklerden yana kullanabileceğiniz gibi yeşil, pembe gibi pastel tonları da tercih edebilirsiniz. Daha başarılı bir sonuç elde etmek için ahşap boya kullanmanızı öneririz.

4. Sehpa Görevi Gören Çekmeceler

Artık kullanmadığınız şifonyerinizin çekmeceleri ile çok şık bir bahçe sehpası oluşturabilirsiniz. Dilediğiniz renk ve desenlerde boyadığınız çekmeceleri üst üste yerleştirdikten sonra son olarak üzerini çekmecelerle aynı genişlikte bir tahta parçası ekleyin. Daha sağlam olmasını isterseniz çekmeceleri ve en üstteki tahtayı birkaç çivi yardımıyla birleştirebilirsiniz. Yapım aşamasında çok eğleneceğiniz bu dekoratif ürün bahçenize çok yakışmanın yanı sıra işlevsel bir kullanım da sağlayacak.

5. Parlayan Kavanozlar

içinde led ışıkların yer aldığı bir kavanoz

Bahçenize apayrı bir hava katacak bir diğer dekorasyon fikrimiz ise led ışıklarla bir oluşturulmuş bir lamba. Bunun için evinizde bulunduğunu tahmin ettiğimiz bir kavanozu kullanabileceğiniz gibi farklı şekillerdeki cam şişelerden de yararlanabilirsiniz.

Özellikle akşamları kavanozun içerisine eklediğiniz led ışıkları yaktığınızda bahçenizde oluşan ambiyansa siz de şaşıracaksınız. Daha etkili bir görünüm için farklı boyutlarda birkaç tane kavanozu bir arada kullanabilirsiniz. Sonrasında hazırladığınız lambaları bahçenizin en dikkat çeken köşesine yerleştirebilirsiniz.

6. Merdivenden Bitki Stantları

Artık kullanılmayan ahşap bir inşaat merdiveni ile çiçeklerini ya da bahçenizdeki dekoratif objelerinizi koyabileceğiniz hem portatif hem de çok şık bir stant oluşturabilirsiniz. Merdiveni öncesinde boyayabileceğiniz gibi ham ahşap dokusu ile de kullanabilirsiniz. Merdiven için uygun olacağını düşündüğünüz alanı belirledikten sonra ise geriye sadece merdiveni sabitlemek kalıyor. Sonrasında eşyalarınızı merdivenin raflarına dizebilirsiniz.

7. Pofuduk Yastıklar

üzerinde yastıkların olduğu bir koltuk

Özellikle güneşin teninizi tatlı tatlı ısıttığı ilkbahar aylarında podufuk yastıkların arasına uzanıp temiz havanın tadını çıkarmak istemez misiniz? Bu bahçe dekorasyonu fikriniz bahçenizdeki koltukların üzerine koymak için hazırlayabileceğiniz gibi, çimlerin üzerine yerleştirecek kadar büyük ebatlarda da düşünebilirsiniz.

Kararınızı verdikten sonra ise tek yapmanız gereken yastığınızın üzerine hayalinizdeki desenleri eklemek olacak. Bu iş için son dönemde kendin yap projelerinde de popüler hale gelmiş punch, makrome gibi tekniklerden yararlanabilirsiniz.

Bahçenizi Kuşlarla Paylaşın

Artık kullanmadığınız ama atmaya da kıyamadığınız kahve fincanınızla kuşların karnını doyurabileceğiniz bir alan oluşturabilirsiniz. Bunun için ilk olarak fincanı kulp kısmı yukarıda kalacak biçimde yatay olarak fincan altlığının üzerine kuvvetli bir yapıştırıcı ile yapıştırın. Bunun için silikondan faydalanabilirsiniz.
Sonrasında fincanın kulp bölümünü kalın bir iple bağlayın. Kesmeden önce ipi, hazırladığınız yemliği ağacın dallarına asacak şekilde ayarlayın. Ardından fincanı bahçenizdeki ağaçlardan birinin dalına asın ve içerisine biraz yem koyun. Böylece kuşlar bahçenizi ziyaret ettiğinde karınlarını da doyurmuş olacaklar.

Daha keyifli ve konforlu bir hayat sürmeniz için hayallerinizdeki yapıları uygun maliyetlerle üreten Villa Yapı olarak hazırlamış olduğumuz içeriğimizde söz ettiğimiz bahçe dekorasyon fikirlerini uygulamaya karar verdiğinizde bahçenizi kişiselleştirmek ve tarzınızı yansıtmak konusunda iyi bir başlangıç yapmış olacaksınız. Gerisi tamamen sizin emeğinize ve becerinize kalmış.

Eğer bu konuda istikrarlı biriyseniz bir sonraki aşamada küçük alanları daha ferah gösterecek ev dekorasyonu fikirlerinden ilham alabilirsiniz. Evinizi Ferahlatacak 10 Fikirle Küçük Ev Dekorasyonu Nasıl Yapılır? başlıklı içeriğimizi incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

Önceki Yazı Sosyal İzolasyon Nedir ve Evde İzolasyon Nasıl Uygulanır?
Sonraki Yazı Ev Seçimi Yaparken Metrekare Nasıl Hesaplanır?

Yorum Yap

Yorumlarınız Görülmeden Önce Onaylanmalıdır

* Zorunlu Alanlar


YOL TARİFİ